La ce va ajuta frunzele de maslin0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, alimentar, colesterol, detoxifiant, frunze, maslin, răceală

Nu numai fructele maslinului au niste capacitati nutritive uimitoare, ci si frunzele sale sunt foarte utile pentru sanatatea corpului uman. Despre frunzele de maslin se stie faptul ca au fost utilizate inca din Antichitate, in Orient si in Grecia, pentru efectele lor antioxidante si detoxifiante.

Printre beneficiile frunzelor de maslin se numara cateva destul de importante. Haideti sa le descoperim impreuna…

Frunzele de maslin

Frunzele de maslin

Inhiba infectiile virale

Frunzele de maslin pot sa inhibe infectiile virale, datorita continutului lor in oleuropeina. Ele pot majora activitatea sistemului imunitar si au efecte inhibitorii asupra virusurilor Herpex simplex 1 si 2, precum si Herpes zoster. Expertii le recomanda pentru infectii herpetice orale si genitale, zona zoster si varicela.

Previn raceala

Frunzele de maslin pot sa previna raceala datorita substantelor antibiotice si antivirale naturale pe care le contin. Consumul preventiv de extract din aceste frunze poate indeparta pericolul contactarii racelii si gripei, dar si al altor boli respiratorii.

Reduc colesterolul LDL

Expertii de la Universitatea din Shanghai, China au demonstrat ca administrarea constanta a frunzelor de maslin are efecte foarte bune de reducere a colesterolului de tip LDL. Aceste frunze sunt capabile sa previna formarea placii de aterom pe peretii vaselor de sange.

Efecte antiaritmice

Alte cercetari au indicat faptul ca oleuropeina, o substanta extrasa din frunzele de maslin prezinta efecte antiaritmice asupra activitatii inimii, vasodilatatoare si hipotensive. Daca este folosita sub indrumarea unui expert, ea poate determina diminuarea hipertensiunii arteriale.

Bune in oboseala cronica

In Statele Unite, administrarea frunzelor de maslin este recomandata de medicii naturisti in cazul in care pacientii sufera de sindromul oboselii cronice. Specialistii americani sustin ca daca veti consuma aceste frunze in mod regulat veti fi mai energici, iar desi acestea au un efect similar cafelei, nu veti avea parte de efectele negative ale acesteia din urma.

Stimuleaza digestia

Frunzele de maslin sunt bune pentru stimularea digestiei. Health24.com mai arata ca acest extract poseda efecte detoxifiante foarte bune, creste apetitul alimentar si stimuleaza functiile digestive.
Este util sa fie folosit pentru sindromul colonului iritabil, sindroame dispeptice biliare si gastrice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

La ce va ajuta frunzele de maslin

Lasă un răspuns