Substanta care iti creste libidoul0 Comments

Publicat in:
Etichete: aminoacizi, arginina, circulatie sanguina, colesterol, hormon sexual, libido, masculin, oxigen, vitamine

Arginina

Una dintre substantele cele mai benefice pentru corp este cea denumita arginina, un aminoacid esential, care are un bun efect de detoxifiere a ficatului. Trebuie spus ca atunci cand suntem copii, aceasta substanta, arginina, nu poate fi produsa in organism, iar la maturitate este sintetizata in corp, insa nu in cantitati suficiente.

Arginina provenita din suplimente alimentare naturale este recomandata pentru a pastra echilibrul corpului uman.

Arginina

Arginina

Medicii ne atrag atentia ca in cazul lipsei din corp a acestei substante pot sa se manifeste o serie de tulburari precum eruptiile cutanate, constipatia, lipsa libidoului si chiar probleme importante ale sistemului imunitar. Acest lucru se intampla deoarece arginina reprezinta un aminoacid pe care corpul il utilizeaza sa formeze proteinele si sa se apere de infectii.

Rolul argininei

Normalizeaza tensiunea

Arginina are rolul de a normaliza tensiunea, fiind un precursor al oxidului nitric care dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Aceasta substanta are un efect pozitiv in diminuarea tensiunii arteriale, mai ales a hipertensiunii pulomare si coronariene.

Specialistii vorbesc despre faptul ca un astfel de efect pozitiv se poate constatat in cazul administrarii argininei la persoanele cu o circulatie perfierica deficitara, care au in permanenta senzatia de maini si de picoare reci si a manifestarilor din sindromul Raynaud.

Arginina scade nivelul colesterolului

Cei care sunt predispusi la afectiuni cardiovasculare din cauza colesterolului marit pot beneficia si ei de efectul pozitiv al argininei. Arginina poate diminua nivelul colesterolului in hipercolesterolemii, poate preveni trombozele sau blocarea vaselor de sange cu cheaguri si depunerile de colesterol pe artere. In plus, aceasta substanta este capabila sa amelioreze fluxul sanguin, sa relaxeze elasticitatea vaselor sanguine.

Buna in angine pectorale

Mai mult, reduce din manifestarile neplacute ale tulburarilor cardiace precum angina pectorala si cardiopatia ischemica.

Creste libidoul

Deoarece aceasta substanta are efecte pozitive asupra sistemului circulator al corpului, ea poate majora potenta barbatilor! Poate sa stimuleze productia de testosteron, hormon sexual masculin care are efect vasodilatator, stimuleaza circulatia sanguina si oxigenarea organelor sexuale.

Are un efect de a creste libidoul si de a ajuta la mentinerea erectiei si are un rol important chiar si in procesul spermatogeneze. Ea poate sa creasca calitatea spermei deoarece 80% din lichidul seminal este arginina, iar un eventual deficit conduce la scaderea fertilitatii barbatilor!

Persoanele care sufera de diabet au probleme deseori si din cauza sindromului metabolic, aceasta fiind o afectiune care consta in colesterol marit, obezitate abdominala si hipertensiune.

Reduce tesuturile grase

Arginina are efect lipotropic, adica ajuta la reducerea tesuturilor grase, in schimb mentine masa musculara, normalizeaza tensiunea si scade riscul de depunere a coloseterolului pe vasele de sange. Expertii spun ca ea poate stimula pancreasul sa produca insulina in cazul persoanelor care sufera de diabet insulino-dependent, asa ca ofera un bun suport pentru controlul eficient al diabetului.

Impreuna cu lizina, ornitina si fenilanalina, aceasta substanta sustine eficient activitatea hipofizei in eliberarea HGH, hormonul care stimuleaza regenerarea si refacerea tesuturilor si a organelor.

Mentine tonusul muscular

Isi aduce o contributie importanta la mentinerea tonusului muscular, a rezistentei osoase, a integritatii pielii si accelereaza vindecarea plagilor de pe piele! Arginina are efectul de a mentine masa musculara prin participarea la sinteza proteinelor si are puternic rol hepatoprotector.

Nu au voie sa consume aceasta substanta gravidele si cei care au probleme din cauza schizofreniei si herpesului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Substanta care iti creste libidoul

Lasă un răspuns