Gheara diavolului, planta buna pentru tratarea durerilor musculare si artritei reumatoide0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita reumatoida, beneficii, dureri articulare, gheara diavolului, medici, muscular, planta, SUA, substante, teste

Una dintre plantele cu cele mai bune efecte de vindecare in caz de durere este cea denumita „Gheara diavolului” sau Harpagophytum procumbens, originara din Sud-Estul Africii.

Denumirea sa provine de la fructele sale acoperite de gheare in miniatura. Aceasta planta a fost folosita din vechime de locuitorii desertului Kalahari drept remediu pentru calmarea durerilor osteoarticulare si in nasterile dificile.

Gheara diavolului

Gheara diavolului

Planta se mai folosea sub forma de crema o foloseau in tratarea abceselor, afectiunilor pielii si ranilor. Ea a fost adusa pe continentul european in secolul 19 si a fost utilizata pentru stimularea apetitului, in tratarea durerilor si inflamatiilor, anginei, pirozisului.

Apoi, multe studii clinice au evidentiat numeroase substante cu rol antiinflamator si antialgic in compozitia plantei. De la aceasta planta se foloseste foarte des radacina sa, care trebuie sa fie recoltata la finalul sezonului ploios. Aceasta radacina contine aluminiu, crom, calciu, luteolina, seleniu, acid oleanolic, magneziu, zinc, si staniu.

Radacina acestei plante se foloseste ca un analgezic pentru durerile musculare si osteoartrita sau artrita reumatoida. Se utilizeaza in scop terapeutic mai ales sub forma de capsule, care sunt mai usor de asimilat decat pulberea. Gheara diavolului are un efect anti-oxidativ, fiind bogata in antioxidanti solubili in apa.

Mai multe cercetari realizate in SUA au indicat faptul ca aceasta planta detine calitati antiinflamatorii de exceptie.

De pilda, ea contine compusi care inhiba enzima COX-2 – apare in procesul inflamator, insa si alte enzime proinflamatorii. Planta are potentialul de a diminua absorbtia colesterolului din intestin si contine steroli beta ce impiedica absorbtia colesterolului rau pentru corpul uman. Cercetarile au aratat ca planta are efect hipotensor si diuretic, fiind foarte buna pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Planta se mai poate utiliza in mod extern pentru a trata rani, abcese si leziuni ale pielii!

Expertii mai sustin ca actiunea analgezica a plantei o face benefica in prevenirea atacurilor de migrena. Osteoartrita se manifesta odata cu inaintarea in varsta cand capetele oaselor care formeaza articulatiile, acoperite cu cartilaje lubrifiate nu mai sunt asa mobile iar aceste cartilagii sunt distruse, asfel ca se manifesta durerile de articulatii.

Gheara diavolului poate sa diminueze durerile articulare si poate imbunatati mobilitatea articulara, stopand procesele degenerative la nivelul articulatiilor.

Planta se mai poate utiliza in mod extern pentru a trata rani, abcese si leziuni ale pielii. Expertii sustin ca gheara diavolului este o planta miraculoasa pentru toti pacientii care au artrita, diverse forme de reumatism, hernie de disc, spondiloza, sciatica, lumbago. Cercetari derulate la Universitati din Germania si in Franta au arata faptul ca tratamentul intern cu aceasta planta poate determina eliminarea durerilor si a inflamatiilor la nivelul coloanei vertebrale.

De exemplu, in cadrul unui test realizat in 2007, in Germania, unor pacienti cu lombosciatica li s-a administrat 1400 mg de extract de Gheara diavolului timp de o luna si jumatate. Cercetarea a evidentiat diminuarea cu pana la jumatate a intensitatii si a frecventei crizelor dureroase.

Totusi, aceasta planta este necesar sa fie administrata cu prudenta pacientilor cu ulcer gastric, deoarece sporeste secretia de sucuri acide. Ea nu va fi administrata femeilor insarcinate, deoarece poate provoca contractii uterine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Gheara diavolului, planta buna pentru tratarea durerilor musculare si artritei reumatoide

Lasă un răspuns