Semintele, contraindicate pentru inima0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, afectiuni, contraindicatii, efecte, excesiv, infarct, inima, riscuri, sarate, sare, seminte, toxice

Majoritatea oamenilor mananca cu placere seminte sarate, rontaie cantitati destul de mari, mai ales cand stau cu prietenii la taclale sau vizioneaza un film. Expertii in nutritie atrag atentia ca acest obicei aparent banal nu este deloc bun pentru sanatatea multor persoane.

Semintele de floarea-soarelui in limbaj popular, daca vor fi prajite si tavalite prin sare, sunt foarte gustoase, iar papilele gustative aproape ca dezvolta o dependenta. In fiecare an, in Romania se consuma circa 13.000 de tone de seminte, tara noastra ocupand pozitia a 2-a in topul statelor cu cei mai mari consumatori de astfel de rontaieli.

Seminte floarea soarelui contraindicatii

Seminte floarea soarelui contraindicatii

Expertii spun ca multe cazuri de hipertensiune, observate mai ales in randul tinerilor, au drept cauza si consumul de alimente foarte sarate, printre care si semintele. Trebuie sa stiti ca pentru o zi, cantitatea maxima de sare pe zi este de 5-6 grame, insa deseori se intampla ca noi sa mancam pana si de 15 ori mai multa sare in 24 de ore.

Potrivit Agerpres, consumul major de seminte sarate poate duce la hipertensiune, precum si la alte afectiuni care sunt asociate acestei probleme de sanatate: infarctul, accidentul vascular cerebral sau cancerul renal.

Aceste seminte contin circa 50% grasimi, motiv pentru care nu sunt indicate persoanelor obeze!

Medicii ne atrag atentia ca rinichii sunt cel mai afectati de consumul excesiv de sare, iar semintele prajite cu sare, de floarea-soarelui sau de dovleac, sunt foarte toxice, ca urmare a uleiurilor, care la temperaturi crescute dezvolta compusi cancerigeni.

Compusii de acest tip sunt foarte toxici pentru ficat si pot sa majoreze mult riscul de cancer al colonului. Cei care au probleme cu greutatea corporala este necesar sa evite consumul de seminte sarate, sustin specialistii in diete.

Sarea in exces favorizeaza retentia de apa in organism, cauzand umflarea picioarelor, iar semintele de floarea-soarelui si cele de dovleac este bine sa fie consumate numai in stare cruda, dar si asa trebuie avut grija la cantitate.

Aceste seminte au in compozitia lor circa 50% grasimi, motiv pentru care nu sunt indicate persoanelor obeze sau supraponderale. Aproximativ 100 de grame de seminte prajite si sarate de floarea-soarelui contin peste 250 de calorii, deci moderatia e cuvantul de ordine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Semintele, contraindicate pentru inima

Lasă un răspuns