Beneficiile masajului biodinamic0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cardiac, masaj biodinamic, medic, pacient, Tratament

Una dintre cele mai inedite tehnici de masaj este cea denumita biodinamica. Aceasta tehnica imbina masajul cu psihoterapia si ofera un bun suport pentru refacerea echilibrului emotional, precum si la vindecarea fizica si psihica. Acest masaj este foarte indicat pentru tratarea unor migrene, dureri lombare, artroze, nevroze si in caz de depresie.

Masajul biodinamic a fost creat de psihoterapeuta norvegiana, Gerda Boyessen. Expertul s-a inspirat din lucrarile medicului si psihanalistului Wilhelm Reich (1897-1957).

Masajul biodinamic

Masajul biodinamic

Potrivit afirmatiilor lui Wilhelm Reich, dificultatile psihologice au consecinte directe la nivelul corpului sub forma de tensiuni si intepeneli. Reich a identificat 7 inele musculare care strang corpul si protejeaza de suferinta fizica.

Potrivit Care2.com, masajul biodinamic poate sa elibereze energia despre care se crede ca este acumulata in exces in muschi si intestine, cauzand disconfort fizic si emotional.

Trebuie spus ca tehnicile si manevrele folosite sunt de linistire sau revigorante. Emotiile suprimate pot fi cauza tensiunilor musculare, energia pozitiva urmeaza sa fie eliberata prin actiune simultana asupra mintii si corpului.

In cadrul unei sedinte, pacientul se afla intins pe masa de tratament dezbracat, acoperit cu un cearsaf si i se aplica un masaj suedez combinat cu miscari de ridicare a membrelor. Acestea au rolul de a detecta si elibera „bio-energia” care este din abdomen.

Starea de ebrietate este contraindicata la masaje de acest tip!

Practicianul trebuie sa aplice un stetoscop pe stomac pentru monitorizarea progresiva a vindecarii in functie de intensitatea zgomotelor din abdomen si poate conduce discutia cu pacientul pentru a-l elibera de orice problema.

Care2.com scrie ca acest masaj vizeaza sa perceapa si apoi sa relaxeze aceste tensiuni. Este vorba de o lucrare asupra corpului si a psihismului, care capata dimensiunea unei dezvoltari personale. Este indicat indeosebi in tulburarile psihosomatice sau de traumatisme grave.

Expertii sustin ca aceste masaje sunt interzise daca pacientul are febra puternica, a avut o interventie chirurgicala recenta, de infectie cutanata sau de tumoare. De asemenea, starea de ebrietate este contraindicata la masaje si este necesar sa fie pastrata o maxima prudenta in timpul sarcinii

Se recomanda un aviz medical in caz de tulburari circulatorii precum ar fi flebita, varice sau hipertensiune, dar si in caz de diabet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile masajului biodinamic

Lasă un răspuns