Cum te poate ajuta inulina sa pierzi in greutate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: apetit, cercetare, colesterol, diete, digestie, intestin, inulina, nap porcesc

Inulina se regaseste printre substantele care iti ofera un bun ajutor atunci cand vrei sa slabesti. Aceasta substanta este foarte indicata pentru a reduce portiile de mancare si reprezinta o poliglucida omogena de origine vegetala.

Inulina poate incetini rata digestiva si absortia intestinala si poate sa diminueze rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrana fiind utila in bulimie si obezitate.

Inulina

Inulina

Conform specialistilor de la Universitatea americana Princeton, pe langa efectul de satietate de durata, care ii traseaza sarcinile unui aliat in cadrul unei cure de slabire si in mentinerea greutatii, inulina potenteaza absorbtia calciului si deci ajuta la mentinerea integritatii oaselor si prevenirea osteoporozei.

Inulina poate sa ofere o buna varianta de diminuare a nivelului colesterolului seric si a glicemiei, combate constipatia, fiind un promotor al sanatati colonului, dar si imbunatateste functionarea sistemului imunitar, explica specialisti in nutritie.

Din cauza ca aceasta substanta nu poate trece in glucoza si diminueaza absortia monozaharidelor prezinta efecte usor hipoglicemiante.

Printre principalele surse de inulina se afla gulia, cicoarea, papadia, dar si napul porcesc!

Referitor la un punct de vedere metabolic, aceasta glucida este neutra putand fi administrata diabeticilor. In plus, inulina poate sa stimuleze cresterea Bifidobacterium in intestinul gros. Savantii americani au observat in timpul unor teste ca efectul de satietate pe care este capabila sa il confere inulina este unul destul de consistent. Cercetarea s-a efectuat pe un grup de 48 subiecti, care au primit fie inulina – circa 21 de grame zilnic, fie un supliment placebo.

Testele au indicat faptul ca voluntarii care au luat inulina au pierdut 2,2 kilograme in cele 3 luni de experiment, iar persoanele care au consumat placebo s-au ingrasat in medie cu 0,5 kg. Potrivit savantilor americani, s-a demonstrat ca nivelul sanguin al grelinei, un hormon care stimuleaza consumul de alimente a fost diminuat de inulina.

Concomitent, nivelurile de hormon de PPY, care au rolul de a inhiba apetitul s-au majorat, iar senzatia de satietate s-a instalat pe o perioada mai indelungata. Trebuie spus ca daca veti consuma inulina din surse naturale nu veti avea parte de probleme. Cea mai des intalnita problema este flatulenta, care se datoreaza gazelor produse de bacteriile benefice din intestinul gros in urma digerarii inulinei.

Daca folositi inulina din suplimente alimentare exista mai multe efecte secundare: flatulenta, balonare, dureri de stomac, dureri de cap, diaree si oboseala.

Pentru femeile insarcinate nu sunt cunoscute efecte secundare, insa ele ar trebui sa evite consumul de inulina din suplimente alimentare, spun medicii. Printre principalele surse de inulina se afla gulia, cicoarea, papadia, dar si in topinambur sau nap porcesc. Care2.com scrie ca aceasta substanta se acumuleaza in cantitate mai mare, in radacinile, tuberculii sau coletele plantelor, in timpul toamnei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te poate ajuta inulina sa pierzi in greutate?

Lasă un răspuns