Cel mai nou tratament pentru artrita0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, artrita, efecte secundare, experti, marea britanie, medicament, nutritie, Tratament

Artrita este o afectiune de care se sufera mai ales oamenii in varsta si care face probleme articulatiilor din corpul uman. Totusi, expertii spun ca un anumit medicament ar putea diminua durerile si inflamatiile cauzate de artrita.

Potrivit unor studii citate de BBC, realizate in Marea Britanie, specialistii de la Universitatea Cambridge au demonstrat ca medicamentul elibereaza in organism molecule care miros aidoma oualor stricate, dar care, insa, au efect benefic la nivelul articulatiilor, in cazul suferinzilor de artrita.

Tratament artrita

Tratament artrita

Medicii sunt de parere ca in acest fel aromoterapia a fost dusa la un nivel superior, iar daca musetelul si lavanda ajuta la alungarea stresului si aduc somnul, hidrogenul sulfurat, despre care, pana acum, se credea ca este nociv este chiar folositor corpului uman, mai ales ca acesta il poate produce chiar in interiorul sau.

In contextul unei cercetari s-a constatat ca in organismul mai multor suferinzi de artrita a fost administrat hidrogen sulfurat treptat, ca si cand organismul insusi l-ar fi creat, a explicat autorul experimentului, Matt Whiteman, de la Universitatea Exeter.

Specialistul spune ca in viitor, aceasta metoda ar putea fi folosita in tratarea artritei, dar si in cazul altor inflamatii, cum ar fi in diabet sau obezitate.

Intre 85 si 90 la suta din cazurile de artrita sunt declansate de alimente!

Expertii din Marea Britanie au observat ca un nivel mare de hidrogen sulfurat in organism este corelat cu mai putine inflamatii la nivel articulatiilor.

Specialistii britanici sustin ca desi un astfel de medicament nu previne boala, o poate trata sau tine sub control, mai ales in conditiile in care multi pacienti nu raspund la tratamentele folosite in prezent sau au parte de efecte secundare. De asemenea, s-a observat ca un astfel de tratament nu presupune efecte neplacute, ci este foarte bine primit de corpul uman.

Pe de alta parte studiul a aratat faptul ca intre 85 si 90 la suta din cazurile de artrita sunt declansate de alimente, iar eliminarea din dieta a alimentelor problematice poate ameliora durerile cauzate de aceasta boala.

Potrivit expertilor, in cazul artritei, unele alimente din dieta zilnica pot cauza inflamare in multe zone ale corpului, mai ales la incheieturi, iar altele pot actiona ca medicamente de scadere a durerii oaselor.

Trebuie spus ca anumiti compusi specifici din alimente, printre care grasimile, pot sa regleze functionarea unor substante chimice din organism, numite prostaglandine, care ofera suport pentru controlarea inflamarii, a durerii si a altor simptome artritice.

Expertii in nutritie sustin ca rosiile, cartofii, vinetele si ardeii sunt cele mai comune alimente care cauzeaza simptome de artrita. In plus, alte alimente au acelasi efect si anume citricele, porumbul, graul si produsele lactate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cel mai nou tratament pentru artrita

Lasă un răspuns