Simptomele colitei ulcerative0 Comments

Publicat in:
Etichete: abdomen, boala, colon, medici, pacienti, sanatate, simptome, toaleta

Colita ulcerativa se numara printre afectiunile care fac probleme multor persoane. Colita ulcerativa reprezinta o boala care include printre simptome diareea sau scurgerile rectale, mai ales ca unele persoane pot avea 10-20 de scaune pe zi. Nevoia de a merge la toaleta poate trezi persoana din somn, sustin medicii.

Simptome colita ulcerativa

Simptome colita ulcerativa

Ce este colita ulcerativa

Colita ulcerativa reprezinta o boala inflamatorie a intestinului, care cauzeaza inflamatii cronice ale tractului digestiv, fiind insotita de dureri abdominale, sangerari rectale si diaree, febra, determinand complicatii care pun viata in pericol.

Colita ulcerativa: simptome

Aceasta afectiune este insotita de urmatoarele simptome:

  • scadere ponderala,
  • tenesme rectale,
  • tendinta la constipatie,
  • manifestari oculare, articulare,
  • afectare hepatica,
  • anemie,
  • manifestari cutanate,
  • tahicardie,
  • hipotensiune ortostatica.

Medicii sustin ca sensibilitatea abdominala este extrem de obisnuita in colonul descendent. In stadiul timpuriu al evolutiei bolii, este implicat doar rectul. Odata ce boala progreseaza, se extinde si la colon, spun medicii.

Alte simptome ale acestei boli sunt sangerarile rectale

Colita ulcerativa se insoteste frecvent de scaune sangvinolente si cu mucus. Se poate asocia cu dureri la nivelul rectului si nevoia imperioasa de a merge la toaleta.

Un alt simptom al acestei afectiuni este dat de prezenta unor dureri abdominale, descrise sub forma de crampe. In acest caz, abdomenul poate fi sensibil la palpare.

Mai poate sa apara constipatia, care se va manifesta in functie de portiunea de colon afectata.

Constipatia este mai putin frecventa ca diareea. Se constata o diminuare a apetitului, iar in anumite cazuri apar simptome care afecteaza intreg organismul si febr, dar si simptomele cronice de tipul diareei care determina scaderi in greutate.

Alte sindroame ce au manifestari asemanatoare colitei ulcerative sunt boala Crohn, diverticulita sau sindromul de intestin iritabil

Medicii au mai observat ca la acesti pacienti se observa o anemie, adica scaderea numarului de globule rosii in sange.

Exista si oameni care dezvolta anemie din cauza pierderii de fier prin sindromul inflamator intestinal sau sangerari. Specialistii sustin ca pot sa se manifeste de asemenea simptome generale si complicatii in afara tractului digestiv: dureri articulare, probleme la nivelul ochilor, rash cutanat, boli hepatice.

Medicii sunt de parere ca aceste manifestari sunt mai frecvente in boala Crohn decat in colita ulcerativa. Alte sindroame ce au manifestari asemanatoare colitei ulcerative sunt boala Crohn, diverticulita, sindromul de intestin iritabil, iar la cei trecuti de o anumita varsta cancerul colorectal.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptomele colitei ulcerative

Lasă un răspuns