Ce simptome are alergia care te face sa iei in greutate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alergie, alimente, diete, greutate, lactate, simptome, toxine

Medicii sunt de parere ca o alergie alimentara pe care nu ai depistat-o la timp ar putea sa determine acumularea de kilograme. Iata cateva simptome si cum iti poti da seama daca ai aceasta alergie.

In cazul in care tii o dieta ca la carte si nu reusesti sa slabesti, vinovatul poate fi o alergie la lapte si produse lactate. Trebuie spus ca aceasta alergie este mai greu de depistat pentru ca simptomele sunt destul de vagi.

Alergie alimentara lapte

Alergie alimentara lapte

Cand te gandesti la o alergie alimentara, de gandesti imediat la cele care se manifesta violent, cu dificultati de respiratie sau cel putin o urticarie.

Medicii sustin ca exista si alergii tacute, care se manifesta abia la cateva ore sau cateva zile dupa ce ai consumat alimentul respectiv, astfel ca nici nu iti dai seama de ce suferi. Potrivit unor studii, se estimeaza ca peste jumatate din oameni sunt alergici la un anumit aliment si nu o stiu.

Medicii specialisti explica faptul ca in cazul in care ai alergie, lactatele provoaca inmultirea bacteriilor periculoase in sistemul digestiv. Aceste bacterii au rolul de a produce toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor si acestea nu mai functioneaza corect.

Alege un produs care sa contina bifidobacterii si lactobacili si ia-l zilnic conform prospectului!

Totusi, trebuie sa stii ca daca ai parte de o digestie defectuoasa poti sa iei in greutate sau sa ai simptome neplacute precum diaree sau constipatie, balonare, flatulenta. De pilda, intr-un an este posibil sa te ingrasi cu peste 10 kilograme numai din cauza unei alergii alimentare.

Si totusi cum iti poti da seama daca esti alergica la lapte. In primul rand va trebui sa elimini din dieta tot ce contine lapte, inclusiv unt, iaurt, branzeturi. Dar trebuie sa fii atenta si la sursele ascunse de lapte: prajiturile, mezelurile, conservele de peste, painea, batoanele proteice.

Nutritionsitii sustin ca toate acestea pot sa contina fie proteine din lapte, fie caseina sau zer, fie lactoza (zaharul din lapte). Pentru a depista sursele ascunse trebuie sa citesti cu mare grija etichetele. De asemenea, pentru circa o saptamana evita tot ce contine lapte.

Urmatoarea etapa este aceea de refacere a tractului digestiv cu ajutorul bacteriilor “bune” care se gasesc in suplimentele cu probiotice. Alege un produs care sa contina bifidobacterii si lactobacili si ia-l zilnic conform prospectului. Aceasta faza dureaza tot o saptamana, interval de timp in care nu ai voie sa mananci lactate.

Imediat dupa cele doua saptamani in care nu ai mancat deloc produse lactate, este momentul sa le reintroduci pe rand pentru a vedea daca ai sau nu o alergie. De exemplu, in prima zi poti sa mananci un iaurt, urmand ca apoi sa fii atenta la simptomele unei eventuale alergii: balonare, oboseala, flatulenta, diaree.

In cazul in care ca urmare a acestui test crezi ca ai putea avea alergie la lactate, consulta medicul pentru analize si tratament.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce simptome are alergia care te face sa iei in greutate?

Lasă un răspuns