Plante pentru scaderea stresului0 Comments

Publicat in:
Etichete: colectie, fanul, fitoterapie, insomnie, plante, seminte, stres, terapeutic

Plante antistres: Fanul

Fanul a atras imaginatia foarte multor scriitori de-a lungul timpului si a generat aparitia multor poezii romantice si a unor adevarate capodopere literare. Pe langa caracteristicile sale inspirationale, o capita cu fan poate fi considerata o adevarata farmacie datorita colectiei impresionante de plante medicinale, spun expertii in fitoterapie.

Plante antistres

Plante antistres

Calitatea terapeutica a fanului se trage din cele peste 50 de plante care se gasesc intr-un brat de fan. Se stie faptul ca cel mai bun si ecologic fan este cel din zona montana, iar macinisul obtinut din scuturatura plantelor cosite contine seminte, flori si tulpini de plante medicinale: trifoiul rosu, trifoiul alb, ghizdeiul, coada-soricelului, drobita, patlagina, cimbrisorul, busuiocul salbatic, piciorul-cocosului.

In capitele de fan de la campie se mai afla plante ca trifoiul de balta, salvia de camp, cicoarea, lipicioasa, sanziana galbena. La munte, fanul contine cretisoara, brinca-ursului, arnica si tintaura.

Potrivit expertilor in medicina naturista, aceasta terapie cu flori de fan este un remediu excelent pentru stres, reumatism, raceala si insomnie.

Exista persoane pentru care a sta tolaniti intr-o capita de fan ofera o relaxare deosebita, iar pe asta se axeaza clinicile din strainatate, care ofera tratarea stresului prin terapia cu fan. De pilda, un somn de jumatate de ora in fan proaspat cosit e mai odihnitor ca o noapte de dormita in pat. Sensibilitatea la stres se poate astfel diminua, iar in timp, chiar anumite afectiuni psihice usoare se pot remedia cu succes, precizeaza specialistii.

Desi nu toti avem parte de un fanar, trebuie sa stiti ca efectul poate fi adus chiar unde locuim, folosind saltele si perne umplute cu fan. O asemenea perna, daca va fi umpluta cu plante care traiesc in zone fara poluare pot sa degaje in aer uleiuri volatile cu multiple beneficii.

Acesta actioneaza mai ales asupra sistemului nostru nervos, unele sunt sedative, altele sunt fortifiante, iar altele pot elimina durerile si iti pot oferi o adevarata senzatie de bine. Specialistii in domeniul fitoterapiei sustin ca pentru tratamentele naturale, cel mai bun de utilizat este fanul la a doua coasa, care se mai numeste si otava.

Acesta este foarte proaspat. Totusi, deoarece efectul terapeutic este mai puternic, trebuie sa folosim o cantitate de fan mai mica.

Plante antistres: busuiocul, lemnul de trandafir, musetelul, iasomia sau mandarina

Pe de alta parte, printre cele mai benefice plante cu efect impotriva stresului si a insomniilor se afla busuiocul, lemnul de trandafir, musetelul, iasomia sau mandarina. Daca va intereseaza puteti sa va faceti propria infuzie ce va usureaza somnul. In acest sens, trebuie doar sa amestecati circa 30 g bractee de tei, 3 g de conuri de hamei, 13 g flori de lavanda, 4 g de varfuri inflorite de eschscholtzia si sa lasati apoi la infuzat o lingurita din acest amestec intr-o cana cu apa fierbinte.

In plus, puteti sa faceti o baie relaxanta, amestecand circa 7 picaturi ulei esential de lavanda, 5 picaturi ulei esential de musetel, 7 picaturi ulei esential muscata cu sare grunjoasa. Specialistii sunt de parere ca toate aceste uleiuri esentiale se comporta aproape ca niste antibiotice naturale, caci substantele lor active elimina agentii patogeni, mai scrie sursa citata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Plante pentru scaderea stresului

Lasă un răspuns