Importanta exercitiilor cardio pentru eliminarea celulitei0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, calorii, cardio, corp, energie, exercitii, grasime, parc, sanatate

Celulita reprezinta o adevarata problema pentru femei, iar expertii ne anunta ca exercitiile cardio sunt cele mai potrivite pentru distrugerea acesteia, in cel mai scurt timp.

Ceea ce inseamna alergare, mersul pe jos in ritm rapid, mersul pe bicicleta, inotul, aerobicul sau urcatul pe scari reprezinta activitati benefice nu numai pentru indepartarea celulitei, insa si pentru mentinerea sanatatii organismul, in general.

Beneficii exercitii cardio

Beneficii exercitii cardio

Exercitiile cardio pentru celulita

Trebuie sa faci exercitii cardio odata la doua zile pentru a oferi sansa corpului tau sa se adapteze ritmului impus, sub indrumarea unui instructor pentru ca el va sti cu ce tipuri de exercitii ar trebui sa incepi si cum sa le cresti in dificultate, pe masura ce organismul s-a obisnuit cu ele.

Expertii sunt de parere ca mersul pe bicicleta te va ajuta sa arzi intre 200 si 500 de calorii in numai 30 de minute, inotul 400 de calorii, pe cand schiatul te ajuta sa pierzi 300 de calorii in 30 de minute.

Trebuie sa stiti ca exercitiile cardio sunt foarte recomandate deoarece tin de efortul aerob, care arde caloriile pe loc. Acestea au capacitatea de a imbunatati sistemul respirator si circulator, marind fluxul sanguin, muschii ajungand sa produca mai multa energie si sa metabolizeze grasimea.

Cu toate acestea, exercitiile cardio ar trebui sustinute in acelasi ritm pentru maximum 60 de minute, in asa fel incat pulsul sa fie ridicat si mentinut asa pe toate perioada efortului fizic.

Aceste exercitii cardio trebuie sustinute intr-un mod alert, mai ales ca ele au rolul de a da inimii un anumit numar de batai pe minut ajutand la arderea caloriilor. Daca veti ajunge sa practicati cardio in mod frecvent, efectele vor fi cele scontate si se vor vedea cu ochiul liber.

Pielea voastra va arata mult mai bine, corpul se va tonifia prin stimularea circulatiei sangelui si vei reusi sa te eliberezi de celulita, intr-un mod sanatos. In cazul in care veti practica aceste exercitii cardio va veti putea curata plamanii de toxine va veti imbunatati activitatea inimii.

Combinarea exercitiilor pentru rezultate optime

Specialistii recomanda pentru obtinerea unor efecte spectaculoase, combinarea unor tipuri de exercitii din cele prezentate mai sus cu cele pentru cresterea masei musculare.

Exercitii cardio: avantaje

Trebuie sa stiti ca exercitiile cardio diminueaza rolul negativ al celulitei, iar cele de fitness vor transforma stratul de grasime in masa musculara. Iata doar cateva dintre avantajele aduse de exercitiile cardio, pe care le poti face si la tine acasa sau in aer liber, in parc.

Uun antrenament cardio de inalta intensitate este unul in care iti pastrezi ritmul cardiac, la un nivel intens pentru o perioada scurta de timp.

Potrivit specialistilor, un antrenament normal de intensitate mare ar fi cu un ritm cardiac la aproximativ 75% din pulsul inimii tale maxim, pentru o perioada scurta de timp, intre 30 de secunde si 3 minute. Intre aceste perioade ar trebui sa ai perioade scurte de odihna de aproximativ 30-90 de secunde. Acest lucru este cunoscut in fitness ca antrenament cardio-anaerobic sau intervale de formare.

Trebuie sa stiti ca programul de antrenament cardio-anaerobic utilizeaza carbohidrati precum si grasime ca principala lor sursa de energie. Astfel, vei ajun ge sa folosesti 40% carbohidrati si 60% grasime pentru fiecare calorie arsa in acest antrenament.

Trebuie sa tii cont de faptul ca muschiul poate fi, de asemenea, defalcat pentru energie in cazul in care nivelul de intensitate ramane ridicat pentru prea mult timp. Deci, nu trece peste el! Incepe lent si executa intervale mai lungi, ca si mod de lucru, iar lucrurile vor evolua pozitiv cat mai repede.

Cu toate ca antrenamente de intensitate mare au posibilitatea sa arda mai multe calorii, trebuie spus ca acestea nu sunt pentru toata lumea. De aceea, este bine sa te asiguri ca intotdeauna te vei consulta cu medicul tau, inainte de a incepe orice fel de antrenament.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Importanta exercitiilor cardio pentru eliminarea celulitei

Lasă un răspuns