Schizandra – beneficii0 Comments

Publicat in:
Etichete: antidepresiv, auz, barbati, beneficii, ce contine, femei, nivel, proprietati, schizandra, serotonina, tonic sexual, vedere

Schizandra se afla printre plantele care au efecte uimitoare pentru corpul tau. Schizandra se trage din zona Chinei si a Japoniei si se poate intalni si la noi. Are fructele de culoare rosie, acestea fiind deosebite deoarece combina gustul dulce, sarat, acru, amar si iute.

Schizandra beneficii

Schizandra beneficii

Ce contine

Fructele colorate ale plantei sunt cunoscute pentru calitatile lor uimitoare, dar si datorita valorilor nutritionale. Pentru uz medicinal se folosesc fructele cu seminte, acestea fiind un excelent antioxidant, dar si antiseptic.

Schizandra este foarte bogata in uleiuri esentiale si acizi, asa ca este foarte utila in scopul detoxifierii ficatului. Specialistii au aflat ca lignanii din compozitia ei protejeaza ficatul in mai mult de 76% din cazurile de afectiuni la acest nivel. Aceasta planta ii ofera corpului posibilitatea de a face fata stresului fizic, dar si psihic.

Beneficii schizandra

Planta are si efectul unui tonic general, insa si de stimulent sexual, ea imbunatatind secretia fluidelor sexuale si crescand performantele sexuale mai ales in cazul barbatilor. Aceasta planta asiatica trateaza afectiunile renale si nevrozele, dar si normalizeaza glicemia si tensiunea.

Schizandra va poate creste pofta de mancare si poate fi folosita pentru a normaliza nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale si pentru a vindeca afectiunile gastrointestinale. Poate sa vindece simptomele menopauzei, problemele de vedere si de auz si poate alunga insomnia, spun specialistii.

In Asia, aceste fructe se folosesc pentru efectul lor antidepresiv, fiindca majoreaza productia de serotonina din corp.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Schizandra – beneficii

Lasă un răspuns