Cum se pot trata durerile de spate si care sunt cele mai frecvente cauzeUn comentariu

Publicat in:
Etichete: cauze, dureri de spate, expert, ligamente, medici, muschi, operatie, specialist, SUA, Tratament

In cazul in care suferiti frecvent de dureri de spate, trebuie sa va ganditi ca ati putea avea parte de anumite boli ale caror simptome sunt date si de astfel de dureri. Medicii ne anunta ca durerile de spate arata probleme ale:

  • ligamentelor,
  • articulatiilor,
  • oaselor sau
  • rinichilor.
Dureri de spate

Dureri de spate

Oamenii de stiinta din SUA si Australia arata intr-un studiu recent ca circa unul din zece oameni din lume sufera de lombalgii, aceasta fiind o cauza a incapacitatii de munca. Potrivit expertilor, o cauza a durerilor de spate este leziunea unui muschi sau a unui ligament, asa ca ar trebui sa evitati sa aveti o greutate prea mare a corpului sau sa ridicati greutati.

Evitati statul in picioare

Trebuie sa evitati sa nu stati in picioare la temperaturi scazute si sa tineti cont de faptul ca medicamentele pentru astfel de dureri se prescriu de catre medicul specialist, mai ales ca acestea pot sa aiba efecte secundare, in special gastro-intestinale. Durerile de spate se pot manifesta si ca urmare a osteoartritei, care se traduce in degenerarea articulatiilor si, implicit, in deteriorarea discurilor dintre vertebrele coloanei.

De asemenea, hernia de disc poate cauza dureri de spate, iar in dese situatii, spun specialistii, in astfel de cazuri este afectat nervul sciatic, iar durerile sunt puternice la nivelul partii inferioare a spatelui, precum si membrelor inferioare.

Se poate efectua chiar si o interventie chirurgicala, daca tratamentul nu da roade!

In cazul in care suferiti de astfel de dureri, este bine sa mergeti la medicul vostru cat mai rapid si sa faceti sedinte de fizioterapie, mobilizare vertebrala si masaj terapeutic. Trebuie spus ca in anumite situatii mai grave, cand examenele RMN o indica, poate fi necesara si interventia chirurgicala, mai spun specialistii.

Fibromialgia

Un alt motiv pentru care apar si se manifesta anumite dureri ale spatelui este dat de fibromialgia, o boala cronica manifestata prin oboseala, depresie si dureri musculare, ale ligamentelor sau ale tendoanelor. Expertii mai considera ca odata cu inaintarea in varsta se diminueaza treptat rezistenta oaselor corpului uman, iar anumite obiceiuri zilnice, de pilda, transportul unor bagaje sau chiar o cazatura pot avea consecinte foarte nocive pentru oase.

Bolile de rinichi

Medicii ne anunta ca durerile de spate se pot combate cu ajutorul unui tratament profesionist si executat in mod adecvat, precum si printr-o interventie chirurgicala. Mai trebuie sa stiti ca diabetul, o boala a rinichilor sau metastazele osoase ale diferitelor cancere pot reprezenta cauze ale durerilor de spate.

Totusi, medicii sustin ca este foarte greu sa se stabileasca un diagnostic de catre cineva care nu are specialitatea mentionata, iar de aceea este recomandat ca in cazul unor astfel de dureri sa se consulte un medic cand problemele se acutizeaza, pentru a primi tratamentul potrivit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se pot trata durerile de spate si care sunt cele mai frecvente cauze

Un comentariu

  1. gabri

    am folosit zeci de remedii naturiste pt dureri in zona lombara si mai toate medicamentele recomandate de doctor pt dureri de spate degeaba , de vreo doua saptamani am incercat si tinctura de conifere, cumparata de la un magazin naturist si pot zice ca intr-adevar ma simt mai bine si pot merge mai mult fara dureri:)

    cum am probleme si lal genunchi, ma ung cu tinctura pe spate si pe genunchi

Lasă un răspuns