Cum se trateaza varicocelul0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, cauze, ce este, chirurgical, medici, operatie, simptome, Tratament, varicocel, varicocelul

Ce este

Varicocelul este una dintre bolile care afecteaza barbatii din intreaga lume. Aceasta afectiune reprezinta o dilatare a plexului venos pampiniform si a venelor spermatice interne. Acest plex pampiniform este o retea de vene care transporta spermatozoizii de la nivelul testiculelor la prostata si apoi mai departe in uretra.

Varicocelul

Varicocelul

In cazul in care aceste vene sunt dilatate si rasucite apare boala denumita varicocel. Aceasta afectiune se manifesta mai frecvent pe partea stanga datorita unei particularitati anatomice.

Medicii sunt de parere ca vena spermatica stanga nu are valve si se varsa perpendicular in vena renala stanga, favorizand stagnarea sangelui in vena si aparitia dilatatiei acesteia.

Deseori se intampla ca aceasta boala sa fie diagnosticata in clipa cand barbatii se prezinta la medic pentru tulburari de dinamica sexuala sau de fertilitate.

Varicocelul – Tratament

Varicocelul apare la cei care au hemoroizi sau varice la picioare sau au parte de o predispozitie genetica pentru boli varicoase. Varicocelul trebuie tratat cat mai repede deoarece poate determina infertilitate. Trebuie sa stiti ca tratamentul depinde de stadiul in care se afla boala in momentul diagnosticului.

Daca este vorba despre un varicocel mic sau moderat, se poate folosi o metoda conservatoare ce presupune folosirea unui suspensor, fizioterapie sau infiltratii locale cu novocaina. Daca medicul descopera dilatatii varicoase importante, singurul tratament curativ este cel chirurgical.

Medicii specialisti spun ca o interventie chirurgicala simpla poate rezolva aceasta problema fara repercusiuni ulterioare asupra vietii sexuale.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum se trateaza varicocelul

Lasă un răspuns