Ai stare de greata? Iata ce afectiuni poti avea0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, cauze, echilibru, gastroeneterita, greata, medici, simptom, starea de greata, stomac

In momentul cand avem parte de o stare de greata, medicii ne anunta ca ar trebui sa fim atenti deoarece asta indica faptul ca avem o problema cu simtul mirosului ori echilibrului. Centrul care declanseaza neplacuta reactie se afla in creier si este legat prin intermediul nervilor de stomac si de urechea interna.

Stare de greata - cauze

Stare de greata - cauze

Sarcina, oboseala sau alimentatia

Greata reprezinta un simptom frecvent, care poate sa apara la sarcina, daca aveti stomacul sensibil, in cazul in care sunteti foarte obosit sau surmenat. Aceasta stare mai apare in unele excese alimentare, la anumite afectiuni sau cand luati anumite medicamente.

Ulcerul si gastrita

Medicii spun ca arsurile din zona superioara a abdomenului, reprezinta semnele unui ulcer sau a unei gastrite. Aceste boli sunt insotite de stari de greata, iar daca simptomele sunt constante, este recomandat sa consultati un medic specialist.

Este bine sa evitati substantele iritante ca alcoolul, tutunul, cofeina.

Sindromul Meniere

Sindromul Meniere reprezinta o boala a urechii interne, care apare ca urmare a acumularii unor mari cantitati de fluid numit endolimfa la nivelul urechii interne. Consultul unui medic este indicat in aceasta situatie. Yoga si masajul terapeutic va pot ajuta sa luptati eficient contra starilor de rau, spun expertii.

Cum este cauzata gastroneterita de o infectie bacteriana?

In cazul in care suferiti de gastroenterita, va veti confrunta iarasi cu o stare de greata, diaree si voma dupa ce ati consumat mancaruri greu de digerat. Health.com arata ca gastroenterita poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau virala, o intoxicatie alimentara, excese de alcool sau alimente grele.

Consumul mare de lichide si alimentatia mai usoara reprezinta modalitati de a scapa de aceste tulburari digestive. In plus, greata insotita de durere la nivelul abdomenului superior, poate insemna aparitia unei litiaze biliare sau a unei colecistite, care necesita un tratament prompt.

In cazul in care crizele de greata sau indigestia apar din nou, aceasta poate sa insemne un ulcer gastric sau chiar cancer gastric.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai stare de greata? Iata ce afectiuni poti avea

Lasă un răspuns