Un nou antibiotic cu eficienta mare0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, bacterii, cercetare, clasa, deces, descoperire, eficient, estimari, medici, nou, rezistenta

Piata medicamentelor se afla intr-o continua dezvoltare, iar companiile din acest domeniu fac eforturi pentru a scoate pe piata acele pastile de care multi pacienti chiar au neaparata nevoie. Potrivit BBC, un nou antibiotic, denumit „Teixobactin”, care are o mare eficienta impotriva unor bacterii care au dezvoltat rezistenta la alte tratamente, a fost realizat de savantii din SUA si Germania, ca urmare a unor teste extrem de complexe, derulate de-a lungul a catorva ani.

Antibiotic nou si eficient

Antibiotic nou si eficient

Cercetatorii au efectuat mai multe teste pe diverse animale si afirma ca in cazul in care nu vor aparea complicatii, se estimeaza ca acest tip de medicament va juca un rol important in viitor in randul celor denumite antibiotice.

Sursa citata mai scrie ca eficienta noului antibiotic a fost demnostrata impotriva unei bacterii care creeaza mari probleme si cauzeaza diaree, Clostridium difficile.

Rezistenta la antibiotice poate determina decesul apeste 10 milioane de oameni in fiecare an

Aceasta bacterie poate chiar duca si la infectii alimentare, spun expertii. Acest nou medicament si-a demonstrat eficienta si contra bacteriei tuberculozei, Mycobacterium tuberculosis. Expertii sunt de parere ca in trecut s-a observat ca aceste bacterii au rezistenta fata de antibioticele clasice.

Estimarile specialistilor arata faptul ca o noua clasa de antibiotice este pe cale sa apara, mai ales ca unii experti sustin ca rezistenta unor bacterii care fac rau corpului uman fata de anumite antibiotice ar putea sa determine o adevarata criza a sistemelor de sanatate publica.

In urma cercetarilor, s-a obervat ca rezistenta la antibiotice poate cauza decesul a circa 10 milioane de persoane anual in toata lumea. In plus, si economia mondial ar avea de pierdut foarte multi bani, expertii sustinand ca s-ar putea produce o scadere a PIB-ului mondial cuprinsa intre 2 si 3 procente.

Noul medicament are capacitatea de a ucide unele bacterii prin distrugerea peretilor celulelor acestora. Aceasta metoda dateaza din anii ‘50, iar medicii spun ca noul antibiotic este eficient in combaterea unor bacterii, mai ales ca el poate combina mai multi factori. Expertii sustin ca agentii patogeni vor capata rezistenta la acest antibiotic dupa un interval mai mare de timp decat in cazul vancomicinei.

Cercetarea a fost implementata de expertii din cadrul Universitatii Northeastern din Boston, conform datelor publicate de revista britanica ‘Nature’.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un nou antibiotic cu eficienta mare

Lasă un răspuns