Cu ce inlocuim zaharul? Variante de indulcitoriUn comentariu

Publicat in:
Etichete: dieta, diete, fructoza, indulcitori, indulcitori artificiali, miere, zahar

Dupa cum bine stiti, cand vine vorba de slabit, zaharul este unul dintre cele mai periculoase alimente. In cazul in care cautati variante de substituire a zaharului in cadrul unei cure de slabire, va prezentam cateva variante pe care le aveti la indemana.

Indulcitori in dieta

Indulcitori in dieta

Este mai buna mierea?

Mierea este, uneori, prezentata ca o alternativa sanatoasa si acceptabila la zahar, de vreme ce este un indulcitor natural, cu multiple proprietati curative. Insa, la fel ca si zaharul, mierea are un indice glicemic cu o valoare foarte ridicata, fapt care determina cresterea nivelului de zahar din sange si va va afecta organismul in aceasi masura in care o face zaharul de masa.

Cu alte cuvinte, mierea este pur si simplu o alta forma de zahar care trebuie evitata, indiferent de imprejurare.

Fructoza

In comparatie cu zaharul normal sau indulcitorii artificiali, fructoza are avantaje reale. Pentru inceput, este un zahar natural, asadar se evita problemele cauzate de indulcitorii artificiali. Apoi are un IG scazut de 20, cu un efect minor asupra pancreasului si secretiei de insulina. Mai mult, are o densitate asemanatoare cu a zaharului, ceea ce inseamna ca este potrivita pentru folosirea la copt si gatit.

Totusi, poate creste nivelul trigliceridelor la unele persoane cand este folosita in cantitati semnificative, astfel ca cei cu probleme de colesterol trebuie sa o foloseasca cu moderatie.

Indulcitorii artificiali

Desi utilizarea temporara a indulcitorilor artificiali va poate ajuta sa renuntati la zahar, folosirea lor pe termen lung va poate deregla metabolismul. Aceasta deoarece organismul detecteaza dulcele si se pregateste sa digere carbohidratii. Astfel, cand consumati o cantitate mare de indulcitori artificiali in timpul zilei, orice consum de carbohidrati autentici in urmatoarele 24 de ore poate duce la o crestere excesiva a nivelului de zahar din sange, urmata apoi de o reactie hipoglicemica.

Indulcitorii artificiali accentueaza ciclul hipo- si hiperglicemiei, care, in schimb, contribuie la intensificarea senzatiei de foame si la acumularea grasimilor in sange. Pe scurt, indulcitorii artificiali pot contribui, in mod indirect, la aparitia kilogramelor in plus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cu ce inlocuim zaharul? Variante de indulcitori

Un comentariu

  1. ana

    Sunteti in urma cu informatiile. Exista indulcitori naturali cu indice glicemic foarte mic: steviozida sau xylitolul care nu prezinta dezavantajele indulcitorilor artificiali si nu cresc nivelul insulinei

Lasă un răspuns