Cat de multa nicotina contine un trabuc?0 Comments

Publicat in:
Etichete: adolescenti, cantitate, dependenta, nicotina, sanatate, tigari, tineri, trabuc, tutun

Fumatul reprezinta un viciu cu consecinte nocive grave pentru sanatatea oamenilor din intreaga lume. Expertii din Marea Britanie avertizeaza ca daca va place sa fumati trabuc, trebuie sa stiti ca unul singur poate sa contina nicotina similara cu cea dintr-un pachet de tigari, iar riscurile la care va expuneti sunt destul de mari.

Nicotina trabuc

Nicotina trabuc

Savantii mai spun ca riscul de dependenta referitor la trabucuri este mult crescut, iar acest viciu poate determina mai multe afectiuni:

  • cancer bucal,
  • cancer de laringe,
  • cancer de esofag si
  • cancer de plamani.

Potrivit ultimelor informatii statistice, numarul persoanelor tinere care fumeaza trabuc s-a majorat foarte mult in ultimii ani, iar unii prefera sa fumeze trabucuri in detrimentul tigarilor. De pilda, in tara noastra autoritatile sustin ca circa o cincime dintre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 13 si 15 ani fumeaza in fiecare zi.

Trabucul poate duce la dependenta cronica

Trabucul reprezinta un factor la fel de daunator ca tigara, mai ales ca el contine aceleasi substante nocive provenite din frunza de tutun. Trabucul poate sa duca la dependenta cronica iar, din cauza ca fumul nu este tras in plamani, induce senzatia ca nu ar fi daunator pentru corpul uman.

Trabucul a fost mult timp asociat cu ideea de prestanta, maturitate ca urmare a numeroaselor productii cinematografice, reclame publicitare si emisiuni tv. Specialistii spun ca fumatul unui trabuc a devenit un obicei atragator pentru adolescentii care se vor afla mereu in cautarea identitatii personale si care simt nevoia de a experimenta ceva nou si de a fi diferiti de ceilalti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de multa nicotina contine un trabuc?

Lasă un răspuns