Stiai ca dantura influenteaza memoria?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dantura, memorie, norvegia, oameni, savanti, suedia

Mai multe studii efectuate in Europa arata ca cei care si-au pierdut dintii obtin rezultate mai slabe la testele de memorie.

O cercetare publicata in Jurnalul European de Stiinte Orale arata faptul ca impulsurile senzoriale create de miscarea maxilarului se afla in stransa legatura cu regiunea cerebrala care este raspunzatoare pentru formarea si de restabilirea amintirilor, spun oamenii de stiinta.

Dintii si memoria

Dintii si memoria

Potrivit savantilor, la cei care exista dinti cazuti se produc mai putine semnale care ajung in aceasta regiune cerebrala, denumita hipocampus. Expertii spun ca numarul dintilor unei persoane are o legatura unica cu rezultatele obtinute la testele de memorie episodica.

Ce au observat savantii?

Studiul a fost realizat in Norvegia si din Suedia, iar la acesta s-au inscris aproximativ 280 de persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Expertii au observat ca numarul mediu de dinti pe care participantii ii aveau era cuprins intre 10 si 22, fata de 32, cifra care reprezinta numarul normal al dintilor, iar persoanele cu probleme au dificultati la anumite teste de memorie.

S-a observat ca mai multe de 70% dintre dintii lipsa erau molarii. Cercetatorii de la universitatile din Umea si din Stockholm, Suedia si de la Institute of Clinical Dentistry din Tromsx, Norvegia au anuntat ca numarul dintilor naturali ai participantilor la acest studiu a fost asociat pozitiv cu „performantele memoriei episodice, cu capacitatea de aducere aminte si cu cea a recunoasterii”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca dantura influenteaza memoria?

Lasă un răspuns