Vrei sa slabesti? Atentie la ce fel de apa bei0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa, apa de izvor, apa minerala, apa potabila, cura de slabire, dieta, slabire, slabit

Se recomanda pe tot parcursul unei diete un consum cat mai mare de apa plata sau minerala. Problema este ca eficienta acesteia difera in functie de mai multi factori. Exista trei categorii principale de apa potabila: apa de la robinet, de izvor si apa minerala.

Unele persoane obisnuiesc sa bea putina apa la temperatura camerei chiar inainte de fiecare masa, astfel au stomacul plin si nu mai mananca in cantitate exagerata.

Apa pentru slabit

Apa pentru slabit

Apa de la robinet pentru slabit

Continutul acesteia de substante nutritive difera in functie de zona. Sursa acesteia trebuie testata periodic pentru a fi aprobata drept apa potabila. Principalul beneficiu pentru aceasta apa este faptul ca este cea mai ieftina.

Apa de izvor pentru slabit

Aceasta nu este supusa nici unui fel de tratament fiind o apa naturala, conditia acesteia este sa fie sanatoasa fara a fi nevoie sa fie prelucrata. Aceasta apa se imbuteliaza direct de la sursa (izvor), proces ce se verifica treptat de catre protectia consumatorului. Apa de izvor poate fi folosita pentru diluarea hranei pentru bebelusi.

Apa minerala pentru slabit

Aceasta are virtuti terapeutice recunoscute de institutiile specializate. Se recomanda recomandarea unui medic in cazul in care doriti sa consumati doar un anume fel de apa minerala (in special pentru copii sugari si pentru gravide). O sursa de apa minerala cu un continut foarte mare de minerale se utilizeaza chiar si in scop terapeut.

Apa minerala
Continut de calciu
(mg/l)
Continut de magneziu
(mg/l)
Continut de sodiu
(mg/l)
Bucovina
140
42.1
19.4
Carpatica
144.9
60.8
19.55
Dorna
360
11.8
22
Herculane
60.12
9.72
1.2
Izvorul Alb
49.2
6.1
1.5
Izvorul Minunilor
17.7
3.8
1.2
Perla Harghitei
114.22
41.3
64.8
Poiana Negri
264
47
209
Valcele
272.5
228
318
Zizin
136.3
31.6
86.5

Sfaturi pentru consumul de apa in timpul unei diete

  1. Nu beti apa cu gheata pentru ca aceasta dauneaza digestiei.
  2. Evitati apa minerala daca suferiti de balonari, flatulenta sau colita.
  3. Este indicat sa beti apa pe parcursul intregii dimineti, reducand usor ritmul dupaamiaza-seara.
  4. Dimineata inainte de mecul dejun consumati un pahar mare de apa la temperatura camerei (acesta faciliteaza eliminarea reziduurilor si favorizeaza schimburile celulare)
  5. Evitati consumul in exces de apa bogata in sodiu, mai ales daca alimentatia dumneavoastra contine o cantitate mare de sare, in special in jumatatea a doua a ciclului hormonal.
  6. Obisnuiti sa beti apa chiar inainte de masa, cititi si dieta cu apa si aflati mai multe beneficii despre acest fapt.
  7. Beti cantitati mici de apa, nu mai mult de 250ml o data, pentru a evita umflarea stomacului. Nu plecati niciodata de acasa fara a avea la dumneavoastra o sticluta cu apa plata sau minerala, chiar si cand va duceti la serviciu sau la plimbare.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vrei sa slabesti? Atentie la ce fel de apa bei

Lasă un răspuns