Cum sa avem o splina sanatoasa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, anticorpi, celule, medici, remedii, remediu, santoasa, splina, Tratament

Splina are rolul de a distruge globulele rosii imbatranite si de a produce limfocite, acele celule care lupta impotriva infectiilor. Intarirea imunitatii corpului vizeaza insanatosirea, precum si curatarea organelor care indeplinesc functia de aparare a corpului uman fata de factorii externi si interni nocivi.

Splina

Splina

Un organ important in lupta organismului impotriva factorilor negativi este si splina. Splina reprezinta un organ limfatic care este pozitionat in partea stanga, superioara a cavitatii abdominale.

Rolul splinei

Splina are rolul de a combate unele infectii, de a fabrica anticorpi, de a depozita sangele si de a recicla si transforma globulele rosii imbatranite in fier. Daca splina va face probleme, printre simptomele cu care va veti confrunta se afla balonari si gaze, un scaun apos, urme de dinti pe partea laterala a limbii, dureri in partea stanga sub coaste.

Afectiunile splinei

Printre afectiunile splinei se afla splenomegalia sau marirea splinei din cauza unor boli ale sangelui precum anemia, tuberculoza, sifilisul, poludismul si ciroza hepatica.

O alta afectiune a splinei este hipersplenismul care reprezinta de fapt o exagerare a functiilor normale ale splinei. Se distrug celulele rosii intr-o masura mai mare fara ca toate cele distruse sa fie si imbatranite.

Remedii pentru splina

Printre remediile splinei bolnave se afla alimentele care contin multa clorofila precum algele, spanacul, urzicile, salata verde, mai ales legumele verzi, care cresc capacitatea splinei de a apara organismul. Un alt remediu important este reprezentat de caldura aplicata direct peste locul unde se gaseste splina sub forma de prosoape calde.

De asemenea, este indicat sa consumati ceaiuri calde, dar si anumite ierburi si condimente ca: usturoiul, piperul negru, ghimbirul, ginsengul, scortisoara, hreanul.

Medicii mai spun ca exista si alte alimente care ajuta splina:

  • dovleacul,
  • fasolea,
  • sfecla rosie,
  • morcovii,
  • telina,
  • carnea de pui si
  • pestele.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa avem o splina sanatoasa?

Lasă un răspuns