Medicamente uzuale cu putere de combatere a cancerului0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, australia, cancer, colon, medicamente, studiu

In urma unor cercetari medicale s-a observat ca mai multe medicamente care se utilizeaza pentru tratarea psoriazisului, artritei si fibrozei ar putea sa aiba o mai mare eficienta contra combaterii afectiunilor cancerigene.

Studiul mentionat a fost efectuat de catre oamenii de stiinta din Australia, care au aflat ca tratamentul mentionat are toate sansele sa vindece circa 80% dintre tumorile care se manifesta in zona intestinala.

Medicamente pentru cancer de colon

Medicamente pentru cancer de colon

Savantii din cadrul Institutului Walter si Eliza Hall pentru Cercetare Medicala din Melbourne au incercat sa descopere cum pot sa fie localizate prin care se dezvolta tumorile canceroase, anunta BBC.

Expertii au aflat ca in cazul a 8 din 10 tumori exista o astfel de cale, insa accesul la aceasta este greu, mai ales ca pot sa fie afectate celulele sanatoase.

Cum a decurs cercetarea?

Medicii au apelat la medicamente folosite impotriva artritrei si psoriazisului, care se mai numesc inhibitori JAK. Acestia au avut o eficienta asupra a aproximativ 80% dintre tumorile colonului, care prezinta o anumita mutatie genetica. Potrivit cercetatorilor, este foarte importanta aceasta descoperire, deoarece medicamentele afecteaza exclusiv celulele tumorale.

Toby Phesse, un expert australian care a luat parte la cercetare, a declarat ca prin aceasta descoperire cei bolnavi de cancer de colon risca sa sufere de aceasta boala.

Medicul a mai precizat ca acesti inhibitori sunt deja aprobati de catre autoritati pentru a fi folositi impotriva unor afectiuni, iar acest aspect va cauza o accelerare a procesului si va inlesni crearea unui nou medicament contra cancerului la colon.

Specialistii au mai observat ca soarecii testati erau sanatosi si tolerau medicamentele foarte bine, fara sa slabeasca. Mai mult, tratamentul a stopat evolutia celulelor bolnave, insa a si prevenit aparitia de noi tumori.

Un alt specialist care a luat parte la studiul efectuat in Australia, Michael Buchert, a mentionat si el ca din moment ce acesti inhibitori sunt deja folositi pe pacienti umani pentru tratarea altor afectiuni, se cunoaste faptul ca nu prezinta riscuri pentru oameni.

„Daca cercetarea noastra va ajunge rapid in faza de testare clinica pe pacienti cu cancer de colon, atunci ea isi va faca simtite beneficiile in viitorul apropiat”, a afirmat Michael Buchert.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Medicamente uzuale cu putere de combatere a cancerului

Lasă un răspuns