Cum ne putem feri de durerile de cap care apar dimineata0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceafa, dimineata, dureri de cap, hormoni, pat, serotonina

Medicii ne anunta ca durerile de cap apar cu o frecventa mai mare in cursul diminetii, deoarece atunci apar pusee de hipertensiune si dezechilibre hormonale.

Durere de cap dimineata

Durere de cap dimineata

Cei care sufera de apnee sau de intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului au in mod frecvent dureri de cap in cursul diminetii.

Chiar daca cineva are sau nu probleme cu presiunea sanguina, in timpul diminetii tensiunea arteriala atinge cel mai inalt nivel. Medicii sustin ca din cauza cresterii tensiunii arteriale, durerea se localizeaza la nivelul cefei.

Evitati sa va ridicati brusc din pat!

Pentru a evita astfel de probleme, se recomanda evitarea ridicarii bruste din pat, iar in cazul in care durerea de cap este persistenta, trebuie sa soliciti sfatul medicului, pentru a exclude riscul existentei unei boli grave.

Trebuie spus ca intre intervalul orar 4.00 si 8.00 dimineata, corpul produce o cantitate mai mica de serotonina, “hormonul fericirii” si de dopamina sau “hormonul starii de bine”, fata de restul zilei.

Conform expertilor din cadrul Fundatiei Nationale a Durerilor de Cap din SUA, atat dopamina, cat si serotonina actioneaza ca niste analgezice naturale, asa ca nivelul lor scazut poate duce la aparitia durerii de cap.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ne putem feri de durerile de cap care apar dimineata

Lasă un răspuns