Cum vor britanicii sa ii convinga pe oameni sa renunte la fumat?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: creier, fumat, marea britanie, medici, teste

Autoritatile din Marea Britanie au demarat o noua campanie impotriva fumatului si au prezentat in cadrul acesteia daunele produse de tigari in corpul uman. Videoclipul a fost lansat de Serviciul de Sanatate Publica din Anglia si isi propune sa ii determine pe fumatori sa renunte la acest viciu, informeaza Daily Mail.

In cadrul acestei campanii, videoclipul prezinta modul cum toxinele din tigari, inclusiv arsenicul si cianurile, circula prin corp, de la plamani la inima si apoi la creier.

Anti-Fumat in Anglia - video

Anti-Fumat in Anglia - video

Campania se numeste Smokefree Health Harms si arata faptul ca inhalarea chimicalelor periculoase din tigari dauneaza principalelor organe si majoreaza riscul producerii unor accidente vasculare cerebrale.

Potrivit medicilor, aceste substante nocive ajung la inima, la plamani, trecand in circulatia sangvina. Cercetarile au indicat faptul ca accelerarea declinului cognitiv este mai mare cu 38% la fumatori.

De ce sa renunti la fumat?

Expertii din Marea Britanie au anuntat ca de fiecare data cand fumezi, sangele impregnat cu toxine circula prin organism in cateva secunde, crescand riscul de infarct sau de accident vascular cerebral.

In cazul in care un fumator inrait ar putea vedea aceasta vatamare, s-ar opri din fumat, se mentioneaza in cadrul campaniei. In acest moment, fumatul reprezinta cauza principala de moarte prematura, unul din doi fumatori murind inainte de vreme din cauza bolilor asociate acestui viciu.

Specialistii spun ca oamenii subestimeaza riscurile pentru sanatate ale acestui obicei nociv. De asemenea, s-a observat ca dupa trecerea unei perioade de cel putin cinci ani de la renuntarea la fumat, riscul de producere a accidentului vascular cerebral se poate compara cu cel al unei persoane care nu a fumat niciodata.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum vor britanicii sa ii convinga pe oameni sa renunte la fumat?

2 comentarii

  1. la noi autoritatile nu au niciun interes sa ii determine pe oameni sa renunte la fumat…incaseaza prea multi banii din accizele la tutun si medicamente!

  2. Tigara electronica pare cea mai buna alternativa

Lasă un răspuns