Unghii ingalbenite – tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, omnicoza, Tratament, unghii ingalbenite

Onicomicoza reprezinta o afectiune care afecteaza circa 10% din populatie. Aceasta este o boala a unghiilor cauzata de unele ciuperci parazite.

Medicii spun ca onicomicozele nu sunt grave, insa au un efect foarte inestetic si aduc dureri si pot afecta rapid toate unghiile de la mana. Uneori, tratamentele antimicotice pot avea si efecte secundare.

Unghii ingalbenite tratament

Unghii ingalbenite tratament

In cazul in care pana in acest moment singura metoda de tratament era cea medicamentoasa, cu unguente antimicotice aplicate local, sau cu pastile, mai nou s-a descoperit ca terapia cu laser este mult mai eficienta.

Expertii sunt de parere ca tratamentul cu laser reprezinta singura modalitate de tratament medical cu rezultate permanente, nu este dureros, nu are efecte adverse si favorizeaza recresterea unghiei noi si sanatoase.

Specialistii sustin ca in scopul eliminarii complete a micozei unghiei trebuie realizate circa zece sedinte, cate o sedinta o data pe saptamana. Recomandarea medicilor este ca pacientul sa se adca adreseze unui specialist imediat ce simte ca are probleme.

Tratamentul cu laser se face local

La aceasta afectiune, tratamentul cu laser se realizeaza local, pe unghia afectata, iar lumina emisa de acesta trece prin unghie, reusind sa distruga microbul si sa elimine ciuperca.

Rezultatele nu sunt vizibile imediat, deoarece este nevoie de cateva luni pentru ca unghia afectata sa creasca la loc si sa fie schimbata printr-un tesut nou si sanatos.

Metoda de tratament mentionata nu inseamna smulgerea unghiei si nici nu afecteaza tesuturile sau pielea din jur, mai spujn specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Unghii ingalbenite – tratament

Lasă un răspuns