HPV, virusul care ucide barbatii fumatori0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, barbati, boala, fumatori, HPV, virus

Barbatii singuri si fumatori sunt mai expusi pericolului de a lua periculosul virus HPV (human papillomavirus) care cauzeaza cancerul, arata un studiu recent. Oamenii de stiinta din cadrul Moffit Cancer Center sunt de parere ca aparitia acestui virus in cazul barbatilotr sanatosi este rara, scrie Science Daily.

HPV

HPV

HPV – Riscul

Expertii sustin ca infectia cu HPV cauzeaza numeroase cazuri de cancer, printre care se numara si cele care afecteaza zona anala si organele sexuale.

Cercetatorii au aflat recent ca acest virus este si cauza unor tipuri de cancer orofaringian, a tumorilor maligne ale amigdalelor si ale limbii. Cu toate ca, aceste cazuri de cancer orofaringian sunt rare, numarul este in crestere, mai ales in randul barbatilor.

Tipul de virus HPV16 este cunoscut in lumea medicala deoarece determina numeroase cazuri de cancer in tot corpul uman, inclusiv in cavitatea orala, sustine Christine M. Pierce Campbell, specialista in domeniu.

Pana acum, se cunosc putine date despre aceasta boala

Medicii atrag atentia ca inca nu au aflat mecanismul prin care virusul provoaca tumori maligne in cavitatea orala, pornind de la o simpla infectie. Cercetarea de acum a fost indreptata in special asupra aflarii acestui mecanism necunoscut.

In ultimul an, un procent de circa 4,5% din barbatii care au luat parte la acest studiu au fost infectati cu virusul HPV. Mai putin de 1% dintre ei au luat virusul HPV16, iar mai putin de 2% au avut o varianta a HPV-ului care cauzeaza cancerul.

Barbatii necasatoriti si cei fumatori au fost mai vulnerabili la asemenea probleme grave, dupa cum afirma expertii implicati in aceasta cerceatre. Studiul a aparut in revista de profil „The Lancet”, citata de BBC.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

HPV, virusul care ucide barbatii fumatori

Lasă un răspuns