Simptomele afectiunii care iti raneste fata0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, cum se manifesta, fata, lupus, medici, rani, simptome

Una dintre cele mai neobisnuite afectiuni din intreaga lume este Lupusul, o boala autoimuna caracterizata prin producerea unor anticorpi neobisnuiti in sange, care ataca chiar celulele pe care ar trebui sa le protejeze. Aceasta afectiune se intalneste mai des la femei decat la barbati. Initial, apare doar pe o parte a organismului, iar mai apoi se extinde pe tot corpul.

Potrivit specialistilor, rolul sistemului imunitar este acela de a apara celulele corpului de bacterii, virusuri si infectii, producand anticorpi.

Lupus - simptome

Lupus - simptome

Daca acesti anticorpi nu isi fac treaba, atunci sunt afectate anumite organe, precum pielea, inima, plamanii, rinichii, articulatiile sau chiar sistemul nervos. Expertii sustin ca una dintre cele mai simple faze este cand numai epiderma este implicata, dar cand se raspandeste la organele interne.

Medicii sunt de parere ca inca nu se cunosc cu exactitate cauzele aparitiei lupusului. Acestia spun ca e foarte posibil ca ele sa fie date de gene, virusuri, radiatii ultraviolete si chiar anumite pastile luate in exces.

Testele au indicat faptul ca hormonul feminin are un rol important in declansarea acestei afectiuni, mai ales din cauza faptului ca lupusul se manifesta mult mai rau in perioada menstruatiei.

Cum se manifesta lupusul?

Medicii sustin ca din punct de vedere al simptomelor lupusului, acestea sunt deosebit de variate si includ:

  • oboseala,
  • febra usoara,
  • pierderea apetitului,
  • dureri musculare,
  • caderea parului,
  • ulceratii la nivelul cavitatii bucale,
  • iriatii ale nasului, ale pielii de pe fata,
  • sensibilitate neobisnuit de crescuta la lumina.

Expertii spun ca alte simptome ale acestei afectiuni ar putea fi inflamarea tesutului care protejeaza plamanii si al inimii si o proasta circulatie sanguina.

Trebuie sa stiti ca iritatiile pielii se regasesc pe fata si pe scalp, iar bubitele care apar au culoarea rosiatica si lasa cicatrici.

In cazul in care pielea este expusa la soare in aceasta perioada, situatia se inrautateste, iar leziunile devin mai adanci. Daca inima si plamanii sunt afectati, cel care are aceasta boala va ajunge sa sufere de dureri in piept, tuse, corpul parca va vrea sa stea incovrigat pentru a nu resimti durerea.

De asemenea, se majoreaza mult riscul de infarct si boli coronariene. In cazul diagnosticului, medicul tine cont de faptul ca pacientul prezinta iritatia in forma de fluture pe fata sau daca prezinta fotosensibilitate.

In plus, daca acesta prezinta artrita sau simtome similare acesteia, cum ar fi articulatiile umflate si dureroase sau prezinta anormalitati la nivelul rinichilor si al ficatului.

Alte simptome sunt membrane ulceroase, convulsii cauzate de iritatii ale membranei cerebrale si sangerari anormale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptomele afectiunii care iti raneste fata

Lasă un răspuns