De ce sunt mai inteligenti cei care se ingrijoreaza mai des?0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietate, grija, inteligenti, oameni, sanatate, tete

Desi se spune ca grijile fac rau organismului uman, iata ca specialistii au descoperit ca acestea nu sunt chiar atat de rele pentru oameni. O cercetare recenta, realizata in Marea Britanie, arata faptul ca anxietatea evolueaza odata cu inteligenta umana. Potrivit savantilor, rezultatele tetselor au aratat ca scorurile mari la testele de IQ au fost legate de anxietatea generalizata.

Inteligenta si gandire

Inteligenta si gandire

Specialistii sunt de parere ca unul dintre motive este reprezentat de activitatea crescuta din unele zone ale creierului, responsabile de comunicarea dintre celelalte parti ale creierului.

De pilda, oamenii de stiinta au constatat ca la pacientii bolnavi de anxietate, cu cat grijile au fost mai radicale, cu atat ei au inregistrat scoruri mai mari la testele de inteligenta.

In schimb, o situatie opusa a fost observata la subiectii sanatosi. Astfel, s-a observat ca cu cat oamenii mai sanatosi aveau mai putine griji, cu atat au obtinut un scor mai mare la teste si cu cat au fost mai ingrijorati, au obtinut scoruri mai mici.

Unii oameni nu vad pericolele, desi acestea sunt iminente!

Cu toate ca grijile participantilor la studiu au fost uneori irationale, cei care isi fac griji excesive incep sa se adapteze foarte usor, cred medicii.

Totusi, pentru ca studiul a fost restrans, este nevoie de mai multa cercetare.

De asemenea, expertii considera ca prea putina grija este insa o problema, atat pentru indivizi, cat si pentru societate. Aceasta este si opinia medicului Jeremy Coplan, profesor psihiatru, care spune ca unii oameni sunt „incapabili de a vedea vreun pericol, chiar si atunci cand acesta este iminent”.

„In cazul in care aceste persoane se afla in pozitii de lideri, vor indica populatiei ca nu este niciun motiv sa-si faca griji”, a explicat expertul insa, in unele situatii, lipsa grijilor poate avea consecinte nefaste pentru intreaga societate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce sunt mai inteligenti cei care se ingrijoreaza mai des?

Lasă un răspuns