Mersul cu avionul poate fi periculos pentru sanatatea ta. Afla de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, avion, bacterii, E.coli, microbi, sanatate, teste

Noile cercetari arata faptul ca in avioanele de pasageri, in buzunarul aflat pe spatele scaunului din fata, in cel care gasiti diferite reviste si pliante, exista mai multi germeni decat pe manerul de pe vasul de toaleta.

Expertii au observat ca in interiorul aeronavelor, anumite tipuri de bacterii pot rezista peste o saptamana pe diferite suprafete.

Zborul cu avionul si sanatatea

Zborul cu avionul si sanatatea

Cercetatorii au verificat rezistenta pe cotierele scaunelor, pe o tava din plastic, pe manerul metalic de la toaleta, pe o jaluzea pentru fereastra, pe materialul din care este facut buzunarul scaunului si materialul din care este facuta tapiteria scaunului.

Oamenii de stiinta au observat ca bacteria rezistenta la antibiotice MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) a supravietuit timp de cel putin 7 zile pe materialul din care sunt fabricate buzunarele, mai mult decat a trait pe orice alta suprafata din interiorul unui avion comercial, relateaza BBC.

In plus, bacteria E. coli, care poate sa produca toxiinfectii alimentare, a supravietuit cel mai mult timp pe materialul cu care sunt acoperite cotierele scaunelor, respectiv cam 4 zile.

Se cauta solutii pentru stoparea raspandirii bacteriilor

Potrivit specialistilor, speranta de viata diferita are legatura cu caracteristicile individuale ale membranelor celulare ale microbilor. Oamenii de stiinta spun ca o solutie pentru impiedicarea raspandirii bacteriilor si pentru reducerea riscului de imbolnavire este igiena personala deosebit de stricta.

O cercetare care a fost realizata anterior arata faptul ca toaletele avioanelor de pasageri sunt cele mai infestate grupuri sanitare.

De exemplu, in medie, intre dezinfectiile la care este supusa, toaleta unui avion este folosita de pana la 75 de pasageri diferiti.

Intr-un nou studiu, cercetatorii vor incerca sa identifice daca, in mediul din interiorul avioanelor de pasageri, pot supravietui si se pot transmite si alte bacterii si virusuri periculoase, precum Mycobacterium tuberculosis, care produce afectiunea denumita tuberculoza.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mersul cu avionul poate fi periculos pentru sanatatea ta. Afla de ce

Lasă un răspuns