OMS: Cum puteti evita infectiile0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli Infectioase, infectii, OMS, raport, recomandari, sanatate, spalat pe maini, spalatul pe maini

Expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, OMS, sustin intr-un raport recent citat de bbc.co.uk, ca peste 30% din bolile infectioase din intreaga lume se transmit cu ajutorul mainilor murdare si din cauza lipsei igienei corspunzatoare.

Spalatul pe maini

Spalatul pe maini

Care sunt cele mai frecvente boli?

Potrivit medicilor, cele mai frecvente boli transmise astfel sunt toxiinfectiile alimentare si hepatitele. Specialistii spun ca, numarul bacteriilor este de 100 de ori mai mare decat cel al genelor umane. In intreaga lume, sunt cunoscute peste 30.000 de boli si simptome, sustine OMS..

Medicii ne atrag atentia ca de abia acum, dupa ani buni de studii incep sa inteleaga ce se petrece in organismul uman atunci cand se imbolnaveste.

Potrivit expertilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 30% din infectii sunt cele cu germeni multirezistenti, iar una dintre cele mai grave afectiuni care poate duce la deces este sepsisul, adica septicemia.

OMS a anuntat ca sepsisul produce de 3-4 ori mai multe decese decat infarctul, iar unul din noua pacienti spitalizati dezvolta aceasta afectiune. In plus, expertii subliniaza ca aceste afectiuni ar putea fi evitate prin spalarea mainilor.

Potrivit OMS, conducatorii unor unitati medicale care identifica infectii nosocomiale nu ar trebui pedepsiti, ci apreciati, intrucat acest lucru duce la masuri de preventie.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

OMS: Cum puteti evita infectiile

Lasă un răspuns