Un beneficiu imens al sportului asupra sanatatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cercetare, miscare, sport, studiu

Savantii au descoperit ca practicarea constanta a sportului poate limita si chiar inversa imbatranirea pielii. Astfel, cine face miscare are o piele tanara, supla si frumoasa mai mult timp.

Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada au publicat un studiu care arata ca secretul pielii frumoase sta in sport, relateaza Bbc.co.uk.

Beneficiu sport pentru piele

Beneficiu sport pentru piele

Studiul a fost publicat in revista PNAS si a fost prezentat la Congresul Societatii americane de medicina sportiva. Cercetarea arata faptul ca o activitate fizica practicata trei ore pe saptamana duce la intinerirea considerabila a pielii.

Cercetarile au fost facute pe circa 30 de voluntari cu varste intre 20 si 84 de ani. Oamenii de stiinta au analizat pielea de pe fese, expusa foarte rar razelor soarelui, contrar celei de pe fata, care imbatraneste mai repede.

Au fost prelevate probe din epiderma si derma, iar rezultatele au aratat ca sportivii cu varste peste 40 de ani aveau o piele mai tanara cu 20 de ani in comparatie cu sedentarii de aceeasi varsta.

Miscarea fizica iti intinereste pielea!

Epiderma si derma celor din urma erau mult mai lasate, mai uscate si mai putin elastice. Mai mult decat atat, cercetatorii au constatat ca sportul poate chiar inversa procesul de imbatranire.

A fost perceputa o intinerire cu circa zece ani la persoanele sedentare de peste 65 de ani care facusera trei sedinte pe saptamana de bicicleta de apartament timp de trei luni.

Potrivit BBC, inca nu se cunosc prea bine motivele acestui proces, dar raspunsul ar putea fi in moleculele numite citokine, care transmit informatii intre celule prin circulatia sanguina, mai apreciaza expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un beneficiu imens al sportului asupra sanatatii

Lasă un răspuns