Cretisoara, planta cu efecte benefice impotriva anemiei0 Comments

Publicat in:
Etichete: anemie, cretisoara, efecte, planta, terapeutic, Tratament

Cretisoara sau „Alchemilla vulgaris” reprezinta o planta foarte des folosita in terapiile naturiste ca urmare a proprietatilor ei tamaduitoare. Potrivit expertilor, aceasta planta este apreciata ca si remediu natural, datorita proprietatilor antiseptice, antidiareice, antihemoragice.

Planta denumita cretisoara are o actiune benefica pentru combaterea problemelor ginecologice, a afectiunilor digestive si in afectiuni bucale.

Cretisoara a fost utilizata inca din urma cu cateva milenii pentru vindecarea ranilor vechi, prin aplicarea unor cataplasme cu frunze, a durerilor de cap si a arsurilor de stomac.

Fitoterapeutii sustin ca aceasta planta reprezinta un remediu natural pentru vindecarea afectiunilor specifice femeilor: dureri menstruale, se folosesc cretisoara si talpa gastii, crampe in timpul perioadei menstruale, se folosesc cretisoara, galbenele.

Cretisoara se mai foloseste si pentru tratarea anemiei, obezitatii, reumatismului, diareei, precum si a arteriosclerozei.

Ceaiul de cretisoara, bun pentru atrofierea muschilor

Conform specialistilor, daca va intereseaza trebuie sa stiti ca ceaiul de cretisoara este considerat un remediu natural complex datorita capacitatii acestuia de a vindeca o gama larga de afectiuni:

  • anemie,
  • insomnie,
  • atrofie musculara,
  • fixarea sarcinilor.

Ca sa puteti obtine efecte benefice asupra acestor afectiuni, expertii recomanda consumarea a circa trei cani de ceai de cretisoara in fiecare zi, inainte de mesele principale.

De asemenea, specialistii in domeniu mai spun ca frunzele zdrobite de cretisoara care se aplica direct pe abcesele dentare vor determina vindecarea acestora.

In plus, baile de sezut in care se folosesc frunzele de cretisoara determina vindecarea afectiunilor specifice femeilor. Cretisoara impreuna cu planta denumita coada soricelului au efecte benefice in regularizarea ciclului menstrual, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cretisoara, planta cu efecte benefice impotriva anemiei

Lasă un răspuns