Vitamina B17 poate combate cancerul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, beneficii, cancer, egipt, experti, papirus, vitamina b17

Una dintre cele mai folositoare vitamine pentru corpul uman este vitamina B17. Aceasta vitamina a fost descoperita de dr. Ernest Krebs, care a izolat, in 1950, o noua vitamina pe care a denumit-o B17 sau amigdalina.

Lipsa de Vitamina B17 – cauza de cancer

Expertii sustin ca una dintre cauzele aparitiei cancerului este o deficienta nutritionala: absenta unei substante, vitamina B17. Trebuie spus ca samburii de caise reprezinta cea mai consistenta sursa naturala de vitamina B17.

Vitamina B17

Vitamina B17

Samburii de caise

Nutritionistii sustin ca, in general, semintele fructelor contin aceasta substanta, care le confera un gust amarui, specific. Potrivit cercetarilor efectuate de dr. Krebs, daca veti manca in fiecare zi intre 7 si 10 samburi de caise veti fi feriti de aparitia cancerului.

Specialistii spun ca amigdalina este alcatuita din doua molecule de glucoza, o molecula de acid cianhidric (compus anti-neoplastic) si o molecula de benzaldehida (analgezic).

Acest tratament, considerat in prezent neconventional, consta in injectarea intravenoasa a unor doze de amigdalina timp de doua-trei saptamani, urmat de doze orale, pentru mentinere.

Potrivit expertilor, aceasta metoda nu este acceptata de medicina, care sustine ca nu exista dovezi concrete legate de proprietatile vitaminei B17 de prevenire si vindecare a cancerului. De exemplu, mai multe studii realizate in SUA nu au fost in stare sa demonstreze calitatile terapeutice ale amigdalinei sintetizate din samburii de caisa in vindecarea cancerului.

Ce spune terapia neconventionala?

Adeptii terapiei neconventionale afirma insa ca exista dovezi in sprijinul tratamentului cu amigdalina, dar ca ele nu sunt luate in considerare. De exemplu, se intampla asta ca urmare a unor motive financiare, mai ales ca firmele farmaceutice multinationale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament.

De pilda, tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal in SUA, iar suferinzii de cancer trebuie, daca vor, sa urmeze tratamentul specific cu aceasta substanta in alte tari: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Spania, Elvetia.

Trebuie sa stiti ca amigdalina era cunoscuta cu mii de ani in urma, in China si Egiptul antic, fiind extrasa din migdale amare.

De pilda, istoricii au descoperit un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, care mentioneaza „aqua amigdalorum”, o substanta extrasa din samburii de migdale in tratamentul unor tumori ale pielii. Numeroase triburi de indieni din America inca consuma bauturi preparate din samburi de fructe, bogate in amigdalina.

In mediul lor, nu au fost inregistrate cazuri de cancer. Pana la urma, cercetarile care vor fi realizate in aceasta directie vor lamuri aceasta disputa. Poate ca samburele este mult mai bun decat compusul comercial.

Printre cele mai cunoscute produse ce contin aceasta vitamina se afla semintele si miezul din samburii de caise, mere, piersici, pere, prune, precum si cereale: hrisca, ovaz, secara, orz si orez brun. In plus, vitamina B 17 se mai gaseste in fasole alba, mazare, broccoli, varza rosie si conopida.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vitamina B17 poate combate cancerul?

Lasă un răspuns