Ienupar pentru afectiunile stomacului0 Comments

Publicat in:
Etichete: astm, beneficii ienupar, bronsita, diabet, ienupar, remediu, stomac

Ienuparul reprezinta o planta pe care o vom gasi in nordul Asiei, pe continentul european, in anumite zone din America de Nord. Boabele de ienupar se recolteaza toamna si se folosesc ca si condiment pentru mancaruri. In medicina populara boabele de ienupar sunt folosite pentru un ceai care are calitati diuretice.

Ienupar

Ienupar

Dureri de stomac

Daca aveti probleme cu durerile de stomac, trebuie sa stiti ca se recomanda o cura de mestecare cu boabe de ienupar. Trebuie sa incepeti dieta cu 5 boabe de ienupar pe zi, iar apoi va trebui sa mai adaugati cate o boaba zilnic, pana ajungeti la 15.

Este necesar ca apoi, sa diminuati numarul acestora pana se ajunge iar la 5 bobe pe zi. Daca aveti nevoie, mai puteti sa faceti o cura cu o infuzie de ienupar cu apa fierbinte turnata peste cateva boabe zdrobite bine.

Puteti sa consumati 3-4 cani pe zi, imbunatatind starea celor care sufera de reumatism, guta, icter, pietre ale vezicii urinare si leucoree.

Potrivit expertilor, ienuparul activeaza digestia si curata plamanii. In plus, aceasta planta are calitatea de a combate bacteriile, ceea ce are un efect bun asupra sanatatii organismului.

Afectiuni ale rinichilor

Ceaiul de ienupar este recunoscut ca fiind benefic in afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare.

Printre numeroasele beneficii ale ceaiului de ienupar se numara sustinerea functiilor stomacului, tratarea colicilor intestinali, ameliorarea indigestiei.

Infectiile bucale

In cazul in care veti mesteca boabele de ienupar, nu veti mai avea probleme cu gingiile si vor fi tratate infectiile bucale.

Aceasta planta are numeroase calitati antibacteriene, este plina de fier, curata sangele, actioneaza ca un analgezic si este un bun intaritor. Expertii in domeniul fitoterapiei mai spun ca extractul de ienupar si semintele fructelor de ienupar ajuta in caz de pierdere a apetitului, palpitatii, gastrita, balonare, diabet, reumatism, sciatica, tuse si bronsita.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ienupar pentru afectiunile stomacului

Lasă un răspuns