Ginsengul, radacina longevitatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: china, correa, efecte, ginseng, inima, lonegvitate, medicina traditionala, planta

Despre Ginseng

In China, ginsengul se numeste Ren-Shen, denumire care se poate traduce Radacina – Om, datorita asemenarii sale cu structura fiintei umane. Chinezii sustin ca aceasta planta uimitoare are nenumarate proprietati de vindecare si regenerare a organismului uman, asigurand o viata lunga.

Cele mai noi studii ale expertilor arata faptul ca substantele active din acesta, ginsenoizi, dupa cum sunt denumite au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si chiar stopeaza dezvoltarea tumorilor de tip malign si benign.

Ginseng

Ginseng

De exemplu, ginsengul coreean, poate fi gasit in intreaga lume in diferite preparate, iar in Asia este folosit de peste 7.000 de ani datorita proprietatilor sale curative.

Acesta se foloseste de milenii in medicina traditionala chineza si coreeana in ziua de astazi fiind prezent in farmaciile din toata lumea.

Ce contine?

Principalii constituenti biologici activi din radacinile de Ginseng sunt un amestec de saponine triterpenice denumite ginsenozide. De pilda, trebuie spus ca radacinile mature, de cel putin sase ani, contin 2-3% ginsenozide.

Pana in acest moment au fost descoperite cel putin 30 ginsenozide.

Ginsengul mai contine polizaharide complexe, panaxinol, polipeptide, vitamine in special din grupul B, saruri minerale, microelemente, urme de ulei esential.

La ce ajuta?

Expertii recomanda folosirea acestei plante deoarece mareste eficienta fizica si mentala, precum si capacitatea de adaptare a organismului in conditii defavorabile.

Produsele din Ginseng sunt folosite in medicina occidentala ca si tonic, energetic si stimulant al functiei cognitive, in special in situatiile de activitate mentala si fizica suprasolicitanta.

Un studiu recent a aratat faptul ca preparatele pe baza de Panax ginseng au actionat penntru ameliorarea semnificativa a calitatii vietii unor pacienti, fata de suplimente nutritionale.

Alte cercetari indica faptul ca ginsengul actioneaza asupra neuronilor, prin protejarea acestora, explicand astfel efectele produselor pe baza de Ginseng asupra fenomenului de imbatranire cerebrala.

Potrivit savantilor, extractele pe baza de Ginseng ofera o mare protectie in toxicitatea cauzata de alcoolism sau de alte substante nocive care pot impiedica dezvoltarea normala a unui fat.

Multi experti au propus preparatele pe baza de Panax ginseng ca remediu in fenomenele de imbatranire. S-a observat influenta pozitiva prin intarzierea procesului de imbatranire a celulelor neuronale, caracteristic la varsta inaintata.

De asemenea, extractele din Panax ginseng diminueaza formarea cheagurilor sau tromboza. De pilda, in urma unor studii efectuate in laborator pe iepuri, s-a constatat stimularea producerii de prostaciclina si reducerea trombogenezei.

In plus, acesta are o actiune benefica asupra aparatului cardiovascular. Astfel, preparatele pe baza de Panax ginseng si a ginsenozidelor in special sunt recomandate pentru tratarea bolilor de inima.

Astfel, s-a observat ca prin asocierea ginsengului cu alte preparate pe baza de plante, actiunea asupra aparatului cardiovascular se potenteaza. De pilda, administrarea de 200 mg de Ginseng in asociere cu Ginkgo biloba determina o reducere a presiunii arteriale si a frecventei cardiace.

Ginsengul are o actiune importanta asupra sistemului cardiovascular, in special de protectie in evolutia aterosclerozei.

De asemenea, s-a observat faptul ca ginsenozidele au o actiune eficienta de reducere a glicogenezei hepatice.

In plus, eficienta terapeutica a preparatelor pe baza de Ginseng a mai fost demonstrata clinic pe pacienti diabetici de tipul II.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ginsengul, radacina longevitatii

Lasă un răspuns