Melatonina impotriva cancerului de piele0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de piele, lumina, medici, melatonina, studii

Ce este melatonina

Melatonina reprezinta un hormon care este produs de catre corpul uman. Ea ajuta la stimularea somnului si la imbunatatirea sistemului imunitar. Aceasta substanta nu este un medicament, ci un hormon produs de glanda pineala, care cantareste aproximativ 0,2 g si este amplasata intre cele doua emisfere cerebrale.

Melatonina

Melatonina

Aceasta glanda este numita si epifiza sau corpul pineal, fiind o glanda endocrina de dimensiuni mici.

Previne tumorile

Exista studii care indica faptul ca melatonina poate contribui si la prevenirea tumorilor.

De pilda, o cercetare realizata pe cobai, publicata in 2008 in revista Medical Science, arata faptul ca acestia au fost tratati mai intai cu benzo(a)piren.

Expertii spun ca acesta este un compus chimic care poate cauza aparitia cancerului.

Savantii au tratat o parte dintre cobai cu o solutie pe baza de melatonina, iar cei care au benficiat de acest tratament au avut un risc mai redus de a dezvolta tumori.

Medicul Russel Reiter a detaliat pentru AnnieAppleseedProject.org dovada conform careia melatonina poate ajuta la protejarea impotriva tumorilor, este reala, insa aceasta nu este un medicament miracol.

Inca sunt necesare cercetari pentru a intelege savantii conexiunea dintre melatonina si cancerul de piele.

Ce arata studiile medicale despre melatonina?

De exemplu, un studiu din 1993 arata care este relatia dintre melatonina si tumori. Au fost examinati cativa hamsteri dupa eliminarea glandei pineale, cea care produce melatonina. S-a observat ca in cazul acestora, ei au avut parte de tumori mai mari fata de cei are au beneficiat de prezenta acesteia.

Expertii recomanda ca inainte de a lua orice suplimente pe baza de melatonina, este necesar sa va adresati medicului curant.

Asta pentru ca unele suplimente pot provoca reactii adverse, iar un medic poate stabili daca melatonina este un produs recomandat in cazul dumneavoastra.

O alta cercetare din Marea Britanie, de la Universitatea Sheffield, a indicat faptul ca cei care au insomnie pot sa prezinte un somn mai bun cand li se administreaza melatonina.

Medicul Richard S. Bourne de la Northern General Hospital din Sheffield, a testat eficacitatea melatoninei si a observat ca acest hormon imbunatateaste calitatea somnului.

Glandele pineale ale tinerilor produc cantitati mari de melatonina. Cu toate acestea, dupa varsta de patruzeci de ani, productia acestui hormon incetineste.

Specialistii sunt de parere ca lumina este principalul factor care influenteaza melatonina produsa de organism. Lumina care ajunge la ochi controleaza cantitatea de melatonina produsa de glanda pineala.

Aceasta lumina are rolul de a incetini productia de hormon astfel ca, intr-o zi insorita, suntem foarte energici si activi.

Trebuie spus ca anumite alimente contin melatonina si consumul acestora inainte de a merge la culcare poate fi benefic: uleiul de masline, coaja strugurilor, cirese, nuci, carnea slaba, cerealele integrale si produsele lactate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Melatonina impotriva cancerului de piele

Lasă un răspuns