Beneficiile uimitoare ale consumului de papaya asupra pielii tale0 Comments

Publicat in:
Etichete: america centrala, antiinflamator, cancer, dieta, papaya, piele, remediu, slabire

Papaya reprezinta un fruct care are numeroase beneficii pentru mentinerea sanatatii corpului uman, precum si a tineretii si frumusetii, mai ales in cazul femeilor.

Papaya a beneficiat de multa publicitate in toata lumea, din momentul in care expertii au osbervat, ca urmare a unor studii, ca acesta are numeroase avantaje mai ales pentru femeile de varsta a doua.

Beneficii papaya

Beneficii papaya

Acest fruct este orginar din America Centrala si se cultiva acum in majoritatea zonelor tropicale, fiind exportat in toate tarile din lume.

Ce contine papaya?

Papaya are foarte multe vitamine, dar si mari concentratii de vitamina C, magneziu, potasiu, fier, calciu si betacaroten.

Beneficii

Printre beneficiile fructului de Papaya se afla in primul rand utilizarea acestuia ped scara larga in scopul producerii de produse destinate infrumusetarii si mentinerii tineretii.

Are un rol important in diminuarea aparitiei ridurilor, dar si asupra parului si unghiilor, pe care le face mult mai rezistente.

Nutritionistii sustin ca acest fruct sud-american contine o multime de antioxidanti, astfel incat este foarte recomandat consumul de papaya ca un remediu natural eficient impotriva diferitor tipuri de cancer, fiind si un bun energizant.

Papaya are posibilitatea de a suprima secretia de progesteron la femei si are proprietati contraceptive in cazul reprezentantelor sexului frumos.

Papaya este folosit in numeroase tari asiatice, precum India, Pakistan si Sri Lanka, de catre femeile care vor sa inlature posibilitatea aparitiei unor sarcini.

In curele de slabire

Multi experti in nutritie recomanda folosirea acestui fruct uimitor in cadrul unor cure de slabire, deoarece el are numai 40 de calorii la fiecare o suta de grame.

Daca veti sfarama semintele de papaya le veti putea folosi in prepararea unor mancaruri. In plus, aceste seminte ale fructului mentionat au numeroase proprietati antiinflamatoare si analgezice, actionand ca un fel de calmant.

Bun cicatrizant

Papaya are un aport consistent in ceea ce priveste accelerarea proceselor de cicatrizare a ranilor si in vindecarile postoperatorii, asa ca in multe tari sud-americane, in vechime, era folosit de razboinicii care erau raniti in lupte.

Ideal pentru indigestii si constipatii

Trebuie sa mai stiti ca cei care au probleme digestive pot consuma cu incredere acest fruct, mai ales ca el are efecte benefice in cazul unor indigestii sau constipatii.

Arsurile solare si cancerul de piele

Despre papaya, specialistii mai spun ca s-a observat ca previne cu succes arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, asa ca se poate folosi ca aliment de baza vara, in concediu.

Expertii sustin ca substantele continute de acest fruct se depun la nivelul epidermei si au rol extrem de protector impotriva razelor ultraviolete care agreseaza tenul si pielea.

Diabet

De asemenea, mai trebuie spus ca fructul de papaya este recomandat si persoanelor care sufera de diabet, deoarece diminueaza glicemia in mod constant.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile uimitoare ale consumului de papaya asupra pielii tale

Lasă un răspuns