Cat de eficiente sunt dietele bogate in proteine?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, corp, dieta bogata in proteine, diete, experti, proteine, rinichi

In aceste zile, expertii vorbesc despre foarte multe diete care ii ajuta pe cei interesati sa slabeasca si sa obtina silueta pe care si-o doresc.

Dieta bogata in proteine

Dieta bogata in proteine

Dietele bogate in proteine

Trebuie spus ca dietele bogate in proteine sunt unele dintre cele mai populare metode de slabit.

Multe persoane apeleaza la acest fel de diete deoarece nu trebuie sa se abtina de la consumul unor alimente precum branzeturile, carnea sau baconul, care de obicei, sunt interzise in alte cure de slabire.

Totusi, expertii avertizeaza asupra unor riscurilor pe care aceste diete le implica in mod constant.

Specialistii in nutritie sustin ca dietele bogate in proteine incurajeaza in timp consumul de branzeturi, oua si carne, insa interzic alimente considerate sanatoase: cereale, fructe si legume.

Expertii au doua opinii separate in aceasta privinta: unii incurajeaza aceste diete ca metoda de combatere a obezitatii, iar altii sustin ca exista totusi riscuri consistente pe care aceste diete le ridica asupra sanatatii corpului.

Avantajul semnificativ al acestor diete

Medicii sustin ca un avantaj semnificativ al dietelor bogate in proteine il reprezinta eficienta impotriva obezitatii, mai ales ca rezultatele apar la putin timp dupa demararea lor.

Potrivit specialistilor, alimentele care contin multi nutrienti instaleaza foarte repede senzatia de satietate, asa ca vei fi in pozitia de a consuma cantitati mici de mancare, iar numarul caloriilor ingerate in fiecare zi se diminueaza.

Atentie la efectul Yo-Yo si colesterol

Totusi, nutritionistii sunt de parere ca, desi slabesti foarte usor cu o astfel de cura, ea nu poate mentine pierderea in greutate a corpului pe termen lung. De pilda, dupa finalizarea acestei diete exista riscul sa revii rapid la greutatea pe care o aveai inainte si sa acumulezi kilograme in plus.

In cazul in care se vor consuma alimente bogate in proteine, corpul uman va primi si multe grasimi, ceea ce va determina majorarea nivelului colesterolului „rau” din sange.

S-a observat, in urma unor studii, ca un abuz de astfel de alimente poate determina afectiuni cardiovasculare si risc de atac de cord.

Echilibrul in alegerea alimentelor

Medicii au observat ca daca va veti concentra numai pe alimente cu proteine, riscati sa restrictionati aportul de substante nutritive precum sunt carbohidratii, vitaminele si mineralele.

Este posibil sa apara astfel, blocajele musculare si asa-numita cetoza, un proces care se manifesta in momentul in care grasimile sunt transformate in energie, pe fondul unui deficit de glucoza in sange.

Cetoza poate avea efecte negative asupra corpului, majorand riscul unor boli de inima, sau de accident vascular cerebral sau chiar infarct.

Mai mult, majoritatea specialistilor in nutritie sunt de parere ca dietele echilibrate acorda corpului mai multe substante nutritive esentiale, care il protejeaza impotriva bolilor grave.

Daca nu se manifesta un adevarat echilibru in cazul nutrientilor esentiali din dieta, la un moment dat apar dezechilibre grave in corp.

Sistemul imunitar incepe sa aiba probleme, iar corpul devine in acest fel vulnerabil in fata afectiunilor.

De asemenea, trebuie spus ca efectele nocive ale acestei diete pe baza de proteine se manifesta si asupra rinichilor, majorand riscul de blocaj renal.

De aceea, o mare parte a expertilor spun ca este bine sa aveti grija sa beneficiati de o dieta echilibrata, astfel incat corpul sa primeasca zilnic vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de eficiente sunt dietele bogate in proteine?

Lasă un răspuns