Cat de sigura este dieta ketogenica?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: cat de sigura este, dieta, dieta de slabit, dieta ketogenica, recomandari, sfaturi

Ana Lupascu s-a interesat despre dieta ketogenica si i s-a parut o idee buna ca sa dea jos kilogramele care o deranjeaza. Nu este insa sigura ca este cea mai potrivita cale si ne-a cerut o parere. Nutritionistul Anda Avramescu ii raspunde.

Dieta ketogenica

Dieta ketogenica

„Am tot citit pe internet despre dieta ketogenica, care te ajuta sa slabesti 6-7 kilograme intr-o singura luna, dar trebuie sa consumi numai proteine si sa renunti la carbohidrati. Mi se pare putin periculoasa deorece poti sa slabesti mult intr-un timp scurt. Poate fi un soc pentru organism? Este o dieta pe care o pot urma?”

Dieta ketogenica: de ce NU poate fi o varianta de slabit?

Dieta ketogenica este o dieta bogata in grasimi si proteine si saraca in carbohidrati si fibre (deci cu restrictie la legume, fructe, orez, paste si cereale integrale).

Acest tip de dieta forteaza organismul sa arda grasimi in locul carbohidratilor, cu producere de corpi cetonici, combustibilul de rezerva pentru creier si inima. Principalele reactii adverse sunt acidoza metabolica, constipatia, cresterea lipidelor din sange (printre care si a colesterolului), scaderea unor micronutrienti – calciu, vitamine – si aparitia de calculi renali (prin calciurie).

De aceea, NU se recomanda ca dieta pe termen lung, singura aplicatie fiind ca tratament pentru cei cu epilepsie rezistenta la tratament medicamentos si, bineinteles, cu supraveghere medicala si suplimentare de calciu, vitamine si fibre.

Pareri despre dieta ketogenica

Daca ai urmat si tu dieta ketogenica, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de sigura este dieta ketogenica?

Un comentariu

  1. Georgiana Mustata

    Am probat aceasta dieta. EXCELENTA!!!! Nu este recomandata consumul mare de proteine. De unde ideea asta? E simplu, urmezi pasii: Pasul

    1: iti calculezi MBR,
    Pasul 2: inmultesti nr de kg pe care le ai cu 0,8 si obtii cantitatea de proteina pe care trebuie s-o consumi (daca faci sport usor, inmultesti cu 1 iar la sport intens chiar cu 1,2) pasul 3: iti stabilesi o cantitate de carbohidrati )eu imi pun 20-25g/zi) pasul 3: Din MBR scazi proteina x 4 si scazi carbohidrati x 4 si daca ai MBR ridicat mai scazi 500, daca nu mai putin FARA sa cobori sub 1200 cu MBR-acel putin pasul 4: Diferenta (MBR-proteinax4-carbox4-putinul) o imparti la 9 si obtii grasimile. pasul 5: iti planifici mesele in functie de proteinele rezultate, grasimile rezultate si carbo (preferabil carbo din legume caci fibrele sunt carbo buni) pe site-urile cu aporturi calorice ale alimentelor.
    NU UITA: raportul proteina:grasimi:carbo TREBUIE sa fie ACELASI la fiecare masa si adunate pe toata ziua sa te incadrezi in MBR-putinul. EXEMPLU: persoana statica, LA 62KG si un MBR de 1320calorii, ai proteine 62 x 0,8 = 50g ai carbo 25g si grasimi=(1200-50×4-25×4) / 9 = 100g

Lasă un răspuns