Cuprins articol:
Colonul
Colonul este un segment al tubului digestiv care are rolul de a indeparta reziduurile pe care organismul nu le mai poate digera.
Cand alimentatia este bogata in grasimi, el nu mai poate functiona normal, iar acest lucru creaza neplaceri stomacale.
Riscul laxativelor
De aceea ai nevoie de o perioada de detoxifiere a colonului, chiar daca este vorba de doar cateva zile. Cele mai multe persoane apeleaza la laxative pentru aceasta cura.
Iata riscurile la care te expui daca optezi pentru aceasta metoda.
Expertii spun ca prin procesarea chimica a tuturor ingredientelor laxativelor se obtin produse care creaza dependenta, cu o toxicitate ridicata, chiar daca de pe prospect afli ca ele sunt realizate doar din plante.
Specialistii din SUA atrag atentia ca nu se pot produce capsule din mai multe ingrediente naturale, ci acestea sunt mai degraba produse chimice, daunatoare digestiei tale.
Aceste pastile despre care se spune ca sunt naturiste nu asigura sanatatea colonului, chiar daca isi indeplinesc rolul de laxativ. Recomandarea specialistilor americani este sa optezi pentru un regim din alimente proaspete, o hidratare corespunzatoare si evitarea mancarurilor care ingreuneaza functionarea normala a colonului.
Trebuie sa stii ca un colon sanatos inseamna si o tensiune arteriala reglata.
Cura de detoxifiere a colonului
Receptorii de la nivelul sau trimit la nivelul pancreasului un impuls care inseamna de fapt producere de insulina, iar astfel, tensiunea arteriala este reglata.
Masa principala
Daca vrei o cura de detoxifiere, deci de igienizare si intretinere a colonului, este necesar sa mananci mai putin la fiecare masa principala, insistand pe gustarile usoare dintre mese.
Fibrele, fructele si legumele
Colonul tau are nevoie de fibre (peste, prune, cereale) si sa nu il suprasoliciti cu legume. Fructele si legumele se impart intre mesele principale ale zilei, pentru ca digestia ta sa nu sufere si colonul sa nu fie afectat.
Este recomandat sa eviti fulgii de tarate, in special daca ai probleme stomacale. Mai mult, colonul le asimileaza greu si astfel problemele de constipatie nu iti vor da pace.
Consumul de apa
Bea cel putin sase pahare de apa pe zi. Ajuta la favorizarea tranzitului intestinal si hidratarea intregului organism.
Grasimile
Evita grasimile pentru ce ele forteaza contractiile colonului, iar gazele stomacale, crampele si constipatiile vor fi cele mai frecvente probleme cu care te confrunti.
La fel si mancarurile foarte dulci, contraindicate pentru un bun tranzit intestinal.
Miscarea
De asemenea, este bine sa faci exercitii fizice timp de 20 de minute cel putin in fiecare zi, pentru o buna digestie.
Specialistii americani recomanda o cura de legume, fructe si fibre pentru cateva zile, in special in sezonul cald, si renuntarea la alimentele grase, dulci si bogate proteic.