Cum trebuie sa ne bem cafeaua?0 Comments

Publicat in:
Etichete: baut, cafea, cercetare, cum se bea cafeaua, cum trebuie bauta cafeaua, experti, italia

Multe persoane beau cafeaua cu inghitituri mici, insa NU acesta este modul in care aceasta bautura ar trebui consumata pentru a-i simti cu adevarat aroma.

Cum se bea cafeaua

Cum se bea cafeaua

Expertii din Italia spun ca este bine sa bem cafeaua cu inghitituri mari.

Recomandarea vine din partea oamenilor de stiinta de la Universitatea din Napoli, care spun ca atunci cand este bauta cu sorbituri mari, cafeaua elibereaza mai multa aroma.

„Rezultatele ar putea ajuta la intelegerea factorilor care ii atrag pe consumatori catre aroma placuta a cafelei”, spun specialistii.

Aceasta indicatie nu este valabila insa pentru alte bauturi precum vinul, pentru consumul caruia se recomanda inghititurile mici, astfel savurandu-se cel mai bine aroma.

Cercetarea aparuta in publicatia „Food Research International” a aratat ca si felul in care se prepara cafeaua are un impact in ceea ce priveste perceptia aromei.

Potrivit expertilor, din cele patru tipuri de cafea analizate, s-a observat ca in cazul unui espresso, inghititurile mari ajuta cel mai bine la perceptia aromei.

O alta constatare interesanta a specialistilor italieni a fost ca fumatorii pot percepe mai greu aroma cafelei, din cauza substantelor chimice prezente in tigari.

Problemele in recunoasterea gusturilor se pot mentine chiar si dupa ce se renunta la tigari, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum trebuie sa ne bem cafeaua?

Lasă un răspuns