Cea mai buna metoda impotriva insomniei0 Comments

Publicat in:
Etichete: china, insomnie, metoda, respiratie, somn

Metoda din China care este folosita impotriva insomniei este extrem de eficienta, nu produce dependenta, este usor de aplicat si are capacitatea de a regla somnul.

Somnul este esential pentru o stare buna de sanatate, iar insomnia este o agresiune impotriva starii generale, cu efecte grave.

Cel mai bun tratament pentru insomnie

Cel mai bun tratament pentru insomnie

S-a demonstrat ca cei care dorm bine sunt mai active, mai receptive si au un coefient de inteligenta mai ridicat. In plus, sunt mai ferite de afectiuni cardiovasculare, obezitate si diabet, scrie Yahoo Shine.

Metoda chinezeasca impotriva insomniei este una din cele mai bune solutii si este o alternativa excelenta la pilulele pentru somn.

Principiul metodei chinezesti impotriva insomniei implica concentrarea asupra respiratiei.

Expertii afirma ca respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient printr-un simplu act de vointa.

Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor hormoni.

Oricine a avut vreodata un atac de panica stie ca cel mai eficient mod de a potoli acel moment oribil de suferinta mentala si fizica este respiratia lenta si controlata.

Ce trebuie sa faci?

Iata cum arata metoda chinezeasca impotriva insomniei:

  • Aseaza-te in pat in pozita de somn preferata si relaxeaza-te.
  • Inspira pe nas, lent timp de trei secunde.
  • Expira pe nas timp de sase secunde.

Dupa 5-6 repetari, vei adormi, iar respiratia intra din nou sub controlul centrilor nervosi care regleaza automat acest proces vital.

In primul rand, metoda functioneaza pentru ca a te concentra pe felul in care respiri este cea mai simpla si una dintre cele mai eficiente metode antistres.

Ritmul acestor respiratii determina o relaxare rapida a musculaturii, ritmul cardiac incetineste, iar creierul intra in starea de relaxare.

In cazul in care raportul trei/sase secunde este incomod pentru tine il poti adapta dupa ritmul propriu. Esential este ca inspiratia sa fie jumatate din timpul de expiratie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai buna metoda impotriva insomniei

Lasă un răspuns