Ce fel de boala risti, daca ai mult cupru in sange?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alzheimer, boala, cupru, sange, studiu

Cei care detin un nivel ridicat de cupru in sange au un risc mai mare de a suferi de maladia Alzheimer, este concluzia unui studiu recent.

Cupru in sange

Cupru in sange

Savantii sustin ca o simpla analiza de sange ar putea permite punerea in evidenta a semnelor precursoare ale bolii Alzheimer.

Potrivit cercetatorilor, acest aspect este posibil evaluand nivelul de cupru din sange, un bun indicator al dezvoltarii acestei boli.

Conform datelor publicate de Medisite.fr, la aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta italieni de la Spitalul Fatebenefratelli din Roma. Acestia au realizat un test la care au participat 141 de subiecti cu deficit cognitiv lejer, o forma comuna de uitare intalnita la persoanele in varsta.

S-a constatat ca persoanele care au un nivel mare de cupru in sange aveau un risc cu 50% mai mare de a face Alzheimer in urmatorii patru ani.

„Acest test simplu ofera posibilitatea identificarii persoanelor cu risc de declin cognitiv progresiv si permite luarea masurilor necesare”, declara Rosanna Squitti, care a coordonat cercetarea.

Unde se gaseste cuprul?

In plus, cuprul este prezent in:

  • fructe de mare,
  • nuci,
  • carne rosie,
  • fructe si legume, dar si in
  • apa potabila.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce fel de boala risti, daca ai mult cupru in sange?

Lasă un răspuns