Descoperire in privinta Alzheimer-ului0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, Alzheimer, boala, creier, studiu

In momentul in care intr-o familie exista un bolnav de Alzheimer, ultimul lucru care te-ar interesa este ca boala il face mai empatic. Expertii sunt de parere ca pentru stiinta, insa, acesta este un aspect important, o premiera.

Comportament bolnavi Alzheimer

Comportament bolnavi Alzheimer

Potrivit datelor unei cercetari efectuate recent, citata de National Geographic, pe langa consecintele emotionale cu care vine acest tip de dementa, si anume depresie, iritabilitate, agitatie, se mai intampla ca cel afectat de acest tip de declin al creierului sa se transforme intr-un fel de oglinda a emotiilor celui cu care interactioneaza.

Conform unui raport publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences, pentru bolnavii de Alzheimer emotiile celorlalti par contagioase, ajungand sa si le insuseasca in mod inconstient.

Expertii ne anunta ca pe masura ce boala progreseaza, pacientii devin si mai sensibili – si mai vulnerabili – la sentimentele, cuvintele si comportamentele celor din jur.

Comportamentul lor se apropie tot mai mult de cel al copiilor, care plang in replica la scancitul altor bebelusi. Acest tip de comportament se intalneste si in cazul primatelor, rozatoarelor si pasarilor.

In cadrul studiului s-a observat ca odata cu faptul ca afectiunea era mai aproape de instalare, simptomele fiind mai multe si mai puternice, si empatia celor in cauza era din ce in ce mai mare.

Totusi, aceasta nu este caracteristica oricarui tip de dementa, ci doar Alzheimer-ului, existand variatii in care comportamentul se schimba diametral opus, cum e cazul dementei frontotemporale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Descoperire in privinta Alzheimer-ului

Lasă un răspuns