Bolile pe care telefonul mobil le poate provoca barbatilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, disfunctii erectile, telefon mobil, vaiata sexuala

Savantii au stabilit existenta unei conexiuni intre folosirea telefonului mobil si problemele sexuale intampinate de barbati.

Rezultatele obtinute sunt inca preliminare, insa ele ridica multe semne de intrebare.

Telefon mobil barbati

Telefon mobil barbati

Potrivit unei cercetari aparute in revista „Central European Journal of Urology„, expertii au facut studiul pe 30 de barbati.

Circa 20 dintre acestia sufereau de disfunctie erectila de cel putin sase luni, ceilalti neavand asemenea probleme de natura sexuala.

In cadrul studiului, toti au completat un chestionar elaborat de specialistii germani, care continea si intrebari referitoare la folosirea telefonului mobil.

Savantii au vrut sa stie cat de mult timp tin barbatii acest dispozitiv in modul de asteptare, in fiecare zi, si daca folosesc alte aparate ce emit unde radio, asa cum sunt, de exemplu, laptopurile.

Barbatii cu probleme sexuale obisnuiau sa vorbeasca mai mult timp la telefon, in fiecare saptamana. In cazul lor, timpul total era de 17,6 ore, fata de 12,5 ore, atat cat vorbeau persoanele care nu aveau astfel de probleme.

In plus, cei din prima categorie tineau telefonul la ei mai mult timp saptamanal, respectiv circa 4,4 ore fata de 1,8 ore.

Intr-un studiu precedent se arata faptul ca nivelul de testosteron din corpul lor poate fi afectat de folosirea telefonului mobil.

Cu toate acestea, expertii sustin ca studiul are si limitari, fiind nevoie de cercetari cuprinzatoare in care sa se includa un numar mai mare de barbati.

Telefoanele mobile au fost puse in legatura si cu aparitia tumorilor cerebrale, insa un organism american in domeniu (National Cancer Institute) a respins aceasta ipoteza deoarece nu exista dovezi clare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bolile pe care telefonul mobil le poate provoca barbatilor

Lasă un răspuns