Suplimentele de calciu si riscul de criza cardiaca0 Comments

Publicat in:
Etichete: calciu, calciu in exces, criza cardiaca, doza, recomandare, riscuri, studiu, suplimente, suplimentele de calciu

Suplimentele de calciu luate de milioane de persoane nu fac decat sa dubleze riscul de criza cardiaca, avertizeaza specialistii germani si elvetieni.

O cercetare recenta realizata de acestia a aratat ca acest calciu in exces face mai mult rau decat bine, pentru ca nu ajuta decat foarte putin oasele in lupta cu fracturile.

Suplimentele de calciu

Suplimentele de calciu

In cadrul studiului au fost monitorizate timp de 11 ani 24.000 de persoane din Germania, de varsta mijlocie si din categoria celor de varsta a treia.

Expertii au observat ca riscul la care se expuneau in prezenta suplimentelor de calciu este destul de mare, concluziile fiind publicate in jurnalul Heart, conform The Telegraph.

In alte state, insa, oamenii sunt sfatuiti sa ia aceste suplimente, mentionandu-se ca singure efecte secundare, in caz de supradoza, durerile de stomac si diareea.

Recomandarea specialistilor este ca oamenii sa ia pana la 1.500 mg de calciu pe zi.

Calciul este esential pentru oase, adultii avand nevoie de circa 700 mg pe zi. Desi toti specialistii sunt de acord ca acesta ar trebui sa vina din alimentele consumate, in cazul multora este imposibil. Asa au ajuns suplimentele sa fie extrem de populare.

Trebuie sa stiti faptul ca o pilula contine de obicei 500 mg de calciu.

Nu este primul studiu care scoate in evidenta acest pericol. Un altul, publicat la inceputul anului, a ajuns la concluzia ca adultii care iau suplimente de 600 de mg zilnic sunt cu 76% mai predispusi de a muri din cauze cardiovasculare in urmatorii trei ani, comparativ cu cei care nu iau suplimente de calciu.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Suplimentele de calciu si riscul de criza cardiaca

Lasă un răspuns