Menstruatia neregulata, asociata cu riscul de a face cancer ovarian?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, cancer ovarian, ciclu, ciclu neregulat, femei, menstruaţie, risc

Expertii spun ca reprezentantele sexului frumos care au ciclul menstrual neregulat au o probabilitate mai mare de a muri din cauza cancerului ovarian.

Ciclu neregulat - Risc de cancer

Ciclu neregulat - Risc de cancer

O cercetare recenta atentioneaza ca o femeie care, la 26 ani, are cicluri neregulate prezinta riscuri duble de a muri din cauza cancerului ovarian la varsta de 60 de ani.

Potrivit Livescience, concluziile studiului recent efectuat de oamenii de stiinta de la Institutul de Sanatate Publica din Barkeley arata ca menstruatiile neregulate ar putea orienta catre diagnosticarea timpurie a cancerului ovarian.

In context, ciclurile neregulate au fost considerate cele care au o durata mai mare de 35 de zile. Specialistii au luat in considerare si anovulatia (incapacitatea ovarului de a elibera ovocitul pe parcursul unui ciclu menstrual).

In plus, au fost luati in calcul si factorii de risc pentru cancerul ovarian: greutatea si administrarea de medicamente pentru fertilitate si de anticonceptionale.

In studiul mentionat, expertii au exclus infertilitatea din factorii de risc, intrucat toate cele 14.000 de participante la studiu aveau un copil.

Recomandari

Cercetatorii recomanda ca femeile cu cicluri neregulate sa faca si testele pentru depistarea cancerului ovarian.

„Din pacate, nu exista o modalitate de diagnosticare timpurie, iar simptome precum durerea abdominala si balonarea nu ii atrag femeii atentia, timp in care cancerul de dezvolta”, afirma Barbara Cohn, director in cadrul Studiilor pentru Sanatatea si Dezvoltarea Copilului de la Institutul de Sanatate Publica din Barkeley, California.

Acest studiu contrazice cercetarile anterioare, care aratau ca ovulatiile rare reduc riscul de cancer ovarian.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Menstruatia neregulata, asociata cu riscul de a face cancer ovarian?

Lasă un răspuns