Cuprins articol:
Odata cu aparitia indulcitorilor artificiali industriali, a aparut si mirajul promis de acestea pentru cei care doresc sa slabeasca, fara a renunta la alimentele si bauturile preferate.
Sucurile dietetice
Sucurile dietetice au fost create si comercializate pentru a implini „visul” consumatorului care apreciaza o bautura cu gust dulce (posibil carbogazoasa), dar fara povara caloriilor, si fara frica de a creste in greutate.
Premiza e simpla: inlocuind zaharul cu indulcitori artificiali (slab calorici), consumi mai putine calorii, si prin urmare, slabesti.
In mod customary, consumand alimente bogate in calorii (mai particular, bogate in zahar), corpul tau depoziteaza caloriile si, ajungand la o limita, trimite semnale creierului tau care, la randul lui, “stabileste” ca te-ai saturat.
Cu alte cuvinte: iti este foame, consumi niste alimente bogate in calorii, zaharul este depozitat in corp, iar dorinta de a manca/bea dispare, ai senzatia ca te-ai saturat.
Si, din dorinta de a slabi, in concordanta cu metabolismul fiecaruia, tendinta ar fi sa consumi mai putine calorii (si zaharuri). Cu mai putina mancare consumata, metabolismul este mai eficient, depui mai putine calorii in corp, si slabesti.
Sucul dietetic promite consumatorului un nivel caloric scazut sau inexistent (zero calorii), un gust mai mult decat dulce, acidulat, carbogazos, fiind un candidat excelent pentru a slabi.
Realitatea
Realitatea este alta, insa. Pentru a observa adevarata realitate, trebuie sa iei cunostinta de urmatoarele probleme:
- efectele si impactul sucurilor dietetice asupra metabolismului, creierului, sanatatii, greutatii corpului;
- aparitia problemelor de sanatate, a bolilor (diabet, boli ale inimii);
- sucurile dietetice saboteaza activitatea metabolismului intern
- sucurile dietetice inseala creierul