Legume obligatorii in alimentatia ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, consum, legume, mananci, obligatorii, obligatoriu, sanatate, sanatoase

Cuprins articol:

Va prezentam mai jos o lista a celor mai nutritive legume, care au si proprietatea de a vindeca. Fiecare dintre cele prezentate are multiple beneficii asupra sanatatii, de la lupta cu cancerul pana la reducerea colesterolului, prevenirea bolilor de inima si nu numai.

Legume obligatorii in alimentatie

Legume obligatorii in alimentatie

Fasolea

Aceasta micsoreaza nivelul colesterolului, regleaza zaharul din sange si productia de insulina, dar si previne chiar cancerul. In plus, contine fibre, proteine si antioxidanti, toate necesare organismului pentru o buna functionare.

Cercetarile au aratat ca fitochimicalele care se gasesc in fasole previn reproducerea celulelor canceroase, incetinind evolutia tumorilor. Cercetatorii de la Harvard au aratat ca femeile care consuma fasole macar de doua ori pe saptamana sunt cu 24% mai protejate de cancerul mamar.

Alte cercetari au legat consumul de fasole de un risc mult diminuat de boli de inima, diabet de tip 2, hipertensiune si most cancers de colon.

Fasolea aduce corpului uman o cantitate mare de antioxidanti, dar si de fibra, proteine si fier. Contine, de asemenea, acidul triptofan, care ajuta la reglarea apetitului, la instalarea somnului si imbunatateste starea generala. Multe tipuri de fasole sunt bogate in folati, esentiali pentru sanatatea inimii. In functie de tipul de fasole ales, poti obtine si potasiu, magneziu, Vitamina B1, B2 si Vitamina okay.

In medicina chineza, anumite tipuri de fasole au fost folosite pentru tratarea alcoolismului, intoxicatiilor alimentare, edemelor, hipertensiunii, diareii, laringitei, pietrelor la rinichi, reumatismului si multor altor afectiuni. Se recomanda sa se devour macar de doua ori pe saptamana.

Spanacul

Spanacul actioneaza pe mai multe cai, protejand ochii, ajutand creierul sa functioneze mai bine, pazindu-te de cancerul de colon, prostata si mamar, prevenind bolile de inima, atacul cerebral si dementa. Tot spanacul micsoreaza tensiunea arteriala, este antiinflamator si excelent pentru oase.

Printre nutrientii continuti se afla Vitamina ok, calciul, Vitamina A, C, folati, magneziu si fier.

Un carotenoid continut de spanac ucide celulele canceroase din prostata, prevenind si multiplicarea acestora. Folatii au beneficii la nivel vascular, micsorand si riscul de most cancers colorectal, ovarian si mamar.

Expertii sustin ca vitamina C si beta-carotenul din spanac protejeaza impotriva cancerului de colon si lupta cu inflamatiile, tinand si creierul sanatos, mai ales in cazul varstnicilor.

Spanacul abunda in Vitamina ok, cea care contribuie la sanatatea oaselor, ajutand calciul sa fie absorbit. Bogat in luteina, care previne orbirea, ajuta si la prevenirea atacurilor cardiace, tinand arterele sanatoase, fara depuneri ale colesterolului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Legume obligatorii in alimentatia ta

Lasă un răspuns