Dieta Feingold0 Comments

Publicat in:
Etichete: ADHD, alimente permise, despre, dieta Feingold, Feingold, in ce consta, lista alimente, pareri

Dieta Feingold este una speciala, in sensul ca nu este folosita pentru pierderea kilogramelor in plus, asa cum poate ca ne asteptam de la o dieta, ci pentru tinerea sub control a anumitor afectiuni intalnite in special la copii insa si la persoanele adulte, cum sunt hiperactivitatea sau sindromul deficitului de atentie (ADHD).

Este o dieta bazata pe excluderea salicilatilor din alimentatie – acestia sunt de fapt molecule ale acidului salicilic (cunoscut si sub denumirea de aspirina), care se gasesc in unele fructe si legume, dar si in unele alimente, in special in acelea care contin coloranti artificiali, arome sintetice, indulcitori artificiali si unii conservanti.

Dieta Feingold

Dieta Feingold

Se considera ca manifestarile hiperactivitatii se datoreaza si prezentei salicilatilor in alimentatie.

Alimente in dieta Feingold

Iata care este lista de alimente care trebuiesc evitate in prima faza a regimului:

Mere, migdale, caise, fructe de padure, cirese, cui?oare, cafea, castrave?i, coacaze, struguri, nectarine, piersici, ardei, muraturi, prune, prune uscate, stafide, mace?ul, mandarine, ceai, rosii, carnea rosie, margarina, unt, gem.

Evident, in afara de aceste alimente se vor exclude oricare altele ce ar putea contine conservanti, coloranti sau alte substante (uitati-va si eliminati in special nitritul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, propionatul de calciu sau siropul de porumb).

S-ar putea sa va surprinda, insa lista alimentelor permise este destul de lunga.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Feingold

Lasă un răspuns